Nebaví vás fitko a chcete zhubnout? Běhejte do schodů a kila poletí dolů

 Zdraví 
30. července 2018 16:18 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Běh do schodů je skvělé kardio cvičení Shutterstock
Nechce se vám přes léto do posilovny? Využijte schody. Představíme vám pár cviků, díky nimž si dáte pěkně do těla. Pro některé je chůze do schodů utrpení. Přitom chůze či dokonce běh do schodů je vřele doporučován kardiology jako vhodné cvičení k udržení srdečního svalu v dobré kondici.

Navíc je to účinná aktivita při spalování tuků, ale pro tvarování těla je potřeba i zpevňovat.

Dobrý spalovač

Při klasickém běhu standardně zapojujete celé tělo, a to jak horní, tak i dolní část. Pokud ale běžíte do schodů, musíte přitom více zvedat nohy. Díky tomu se mnohem více namáhají oblasti stehen a také oblast hýždí. Proto jsou schody dobré nejenom pro spalování, ale také pro formování postavy.

Sprint nahoru

Ze začátku vám bude bohatě stačit, pokud začnete s jednoduchým vybíháním schodů, které poslouží pro zahřátí. Snažte se o co nejrychlejší tempo a nevynechávejte jediný schod. Dolů seběhněte poklusem. Snažte se při tom, aby váha těla směřovala na špičku. Při pohybu zapojujte i paže. Schody výbušně vyběhněte a poklusem seběhněte dolů. Po celou dobu cvičení dělejte nádech nosem a výdech ústy.

Berte schody po dvou  

Jako další cvik si zařaďte běh do schodů s tím, že je budete brát po dvou až třech. Váhu opět přenášejte dopředu. Při tomto pohybu opět aktivně zapojte paže. Dolů si znovu dejte mírný výklus. Ještě efektivnější je, pokud děláte pohyb připomínající bruslení, kdy schody nevybíháte přímo rovně, ale nohy jdou na obou stranách do boku, tedy zleva doprava.

Výpady ze schodů

Schody můžete využít pro výpady na místě. Otočte se zády ke schodům a chodidlo si dejte na schod do dostatečné výšky. Ruce si dejte v bok. Proveďte výpad na místě a s výdechem se vraťte do původní pozice. Dbejte na to, aby vám koleno nepředbíhalo před špičku. Nepropínejte u tohoto cviku koleno.

Chce to pravidelnost

Dále už stačí jenom tento trénink absolvovat několikrát do týdne a je jasné, že daný výsledek se celkem rychle dostaví. Trénink můžete obměnit třeba skákáním přes staré dobré švihadlo. O této skvělé pomůcce na hubnutí jsme psali zde. A po každém cvičení hlavně nezapomínejte své svaly pořádně protáhnout.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008