Trápí vás migrény? Zkuste zázrak v podobě himalájské soli

 Zdraví 
31. srpna 2018 09:48 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Silné bolesti hlavy dokáží člověku pěkně znepříjemnit život Shutterstock
Trpíte na velké bolesti hlavy nebo snad dokonce na migrény? Zkuste na ni použít úplně jednoduchou metodu, která slibuje, že během okamžiku bolest hlavy prakticky zastaví. A to pomocí soli.

Migréna je problém, který trápí velkou část populace. Důvody jejího vzniku mohou být různé. Někteří lékaři se domnívají, že za tím může být i určitý genetický podklad. Spouštěčem bolestí pak bývá často i stres, meteorologické vlivy, nedostatek či nadbytek spánku, kouření, alkohol, únava, hormonální změny, hlad, žízeň, pokles hladiny cukru v krvi apod. Takové bolesti hlavy ale nejsou nic příjemného a doslova umí člověku zničit celý den. A bohužel, ne všechny léky opravdu zabírají. Spousta lidí ale nedá dopustit na sůl.

Nejlepší je himalájská

Jak už bylo výše zmíněno, migrény mohou být způsobeny různými příčinami. Jednou z nich bývá nedostatek sodíku v těle. Je vědecky prokázané, že nejlepší solí pro všeobecné účely je himalájská krystalická sůl. A to díky svému bohatému obsahu minerálů, stopových prvků a elektrolytů. Konkrétně tato sůl v sobě obsahuje 84 chemických prvků z celkových známých 118.

Jak sůl pomáhá

Himalájská sůl pomáhá snižovat intenzitu bolesti a zároveň posiluje imunitní systém tím, že poskytuje rovnováhu produkce hormonu nazývaného serotonin. Jde vlastně o hormon, kterému se lidově říká „hormon štěstí“. Další výhodou této lehce narůžovělé krystalické látky je fakt, že pomáhá zvyšovat přítomnost alkalických látek a elektrolytů v organismu tím, že zachová všechny věci vyváženými.

Připravte si koktejl

Samozřejmě, že nic není stoprocentní, ale proč nevyzkoušet tento jednoduchý recept na nápoj, který vám mimo jiné dodá i spoustu minerálů.

Ingredience

  • 2 - 3 dcl čisté vody
  • ½ až 1 čajovou lžičku Himalájské soli
  • citron

Postup

Ve sklenici rozpusťte sůl a přidejte do ní šťávu z citronu. Nemusí být z celého, stačí klidně z půlky. Pokud nemáte po ruce citron, můžete použít i limetku. Takto připravený nápoj celý vypijte. Úleva by měla přijít do několika minut.

Tip na závěr

Někteří lidé nedají dopustit na akupresuru. Rozhodně tím také nic nezkazíte. Stiskněte si bod mezi spojnicí kosti ukazováčku a palce na ruce. Tato prohlubeň je ale docela citlivá, takže ji mačkejte jen tak, aby to bylo snesitelné a nezpůsobilo vám to ještě jiné potíže. Mačkejte tento bod několik sekund, pak si pár vteřin udělejte pauzu a proces opakujte. Díky akupresuře se můžete zbavit například i chřipky. Více o tomto tématu jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47