Hledáte silnou čistící proceduru? Speciální masáž vás zbaví bolestí hlavy i otoků

 Zdraví 
17. září 2018 06:07 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Velmi příjemná procedura, která pečuje o naše zdraví Shutterstock
Téměř na každém rohu dnes najdete nějaký masérský salon s obrovskou nabídkou masáží. Málokde však objevíte terapii s bylinnými pečetěmi. Jde přitom o velmi účinnou proceduru, která dokáže rychle zbavit zdravotních problémů.

Tato speciální teplá masáž bylinnými razítky je obzvláště silnou čisticí procedurou. Nejen teplo, ale také účinné látky, které jsou mokrým teplem uvolněny do kůže, mají blahodárný a čisticí účinek a každá jednotlivá bylina z dvanácti obsažených má svou nezaměnitelnou funkci.

Zdravotní rituál

Odborně se této masáži říká zásadito-minerální a je velmi intenzivní formou ošetření. Dá se říci, že nepatří ani tak mezi relaxační procedury, jako mezi léčebné. Před samotnou masáží bylinnými pečetěmi je zařazen jemný osvěžující peeling zásaditou solí s drahými kameny. Tím je pleť nejen zbavena odumřelých buněk, ale zároveň také okamžitě zásaditě ošetřena. Což je klíčové při řešení většiny zdravotních obtíží.

Peeling se nanáší spolu se zázvorovým olejem, ten totiž připraví pokožku svým ohřívacím efektem na proces detoxikace. Účinky z teplých bylin, olej a sůl působí přes kožní póry, masážní tahy jsou drenážním efektem vedeny ve směru vylučování. Zpočátku horké, pak teplé pečetě jsou jednou z nejintenzivnějších forem odstruskování, regenerace a péče o pleť. Povzbuzují látkovou výměnu, zlepšují prokrvení a pomáhají masírovanému harmonizovat tělo i duši.

Tajemství razítek

V čem je vlastně tajemství téhle luxusní masáže? Obsažené jemně mleté kameny jsou základem pro první krok léčby. Dokud tělo není důkladně očistěno a zbaveno nadbytečné kyselosti, nemohou se v něm začít odehrávat samouzdravovací procesy. Zásaditá sůl obsahuje achát, karneol, citrín, chrysopras, chalcedon, saphir, křišťál, onyx.

Použité byliny

Bylinky, které se pak používají do bylinných pečetí, mají každá svůj význam. A díky kombinaci použitých bylin je pole jejich působnosti pořádně široké. Nejčastěji se používá bříza (čistí krev), fazole (vhodná pro diabetiky – umí srovnávat cukr v krvi), mochna husí (utišuje křeče), brutnák (podporuje vylučování), kostival (je hojivý a podporuje tvorbu buněk, tiší bolesti svalů a kloubů), podběl (má protizánětlivé a čisticí účinky), malina (podporuje pocení a odstruskování), kerblík (uvolňuje blokády).

Účinky masáže

Speciální peeling i bylinné pečetě aktivují prokrvení a látkovou výměnu. Kyseliny a jedy jsou působením rostlinných látek a díky zásadité teplé rostlinné šťávě vyloučeny kůží. Výsledkem je uvolnění nevylučitelných zbytků látkové výměny, podpora krevního, lymfatického a vylučovacího systému, regenerace, uvolnění a antistresový efekt. Dokonce umí tato masáž zničit nachlazení i bolesti břicha.

Zásaditá masáž vylučuje z těla některé kyseliny, například kyselinu močovou (do těla se nám dostává kvůli nadměrnému množství živočišných bílkovin), kyselinu dusičnou (obsahují ji některé druhy sýra a nakládaného masa), kyselinu šťavelovou (je hojně v rebarboře, špenátu či kakau), kyselinu octovou (při nadmíře sladkostí v jídelníčku), kyselinu tříslovou (obsahují ji nápoje s kofeinem, káva a černý čaj), kyselinu acetylsalicylovou (je hojně v analgetikách), kyselinu mléčnou (vzniká, pokud se příliš tělesně namáháme).

A co vlastně kyseliny v těle dokážou napáchat? Organismus se je snaží neutralizovat minerálními látkami, poté se ale vytváří tzv. usazeniny, které známe jako celulitidu. Pokud kyseliny co nejrychleji nevyloučíme, poškozují strukturu našich tkání, kostí, chrupavek, zanášejí organismus a poškozují vylučování. Největší účinky má masáž teď na podzim a pak ještě na jaře, kdy jsou automaticky nastartovány samoočistné procesy v těle.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008