Toužíte po bílých zubech? Vsaďte na přírodní prostředky

 Zdraví 
27. září 2019 14:24 / Eva Vogelová
  1
📷
7 fotografií v galerii
Zářivý chrup z vás udělá nového člověka Depositphotos
Bílé zuby rozzáří váš úsměv. Pokud máte zažloutlou sklovinu, patrně si svoje zuby raději schováváte a nesmějete se naplno. Máte možnost si nechat vybělit zuby chemicky, nebo dát šanci přírodním prostředkům. Zjistěte, jak si můžete vybělit zuby sami.

Zářivý úsměv má málokdo, časem většině lidem trochu zuby zežloutnou. Na vině může být nedostatečná zubní hygiena, kouření, potí červeného vína a také genetické dispozice. Základem je správné čištění zubů, používání zubních kartáčků a nití. Předejte tím různým zdravotním potížím v dutině ústní a zuby vám nebudou tak rychle žloutnout. Na bělení zubů můžete použít přírodní prostředky, které vám neponičí sklovinu.  

Jedlá soda

Jedlá soda je všestranný pomocník, dokonce vám trochu i vybělí zuby. Rozpouští zubní kámen, bojuje proti bakteriím v dutině ústní a přispívá k voňavému dechu. Pomůže vám odstranit plak a skvrny na zubech.

Zhruba jednou až dvakrát týdne si namočte kartáček do jedlé sody. Opatrně si s ním vyčistěte zuby, abyste si neponičili sklovinu. Tento proces dělejte po dobu šesti týdnů. Po čase byste měli vidět na svém chrupu menší změny k lepšímu.

Kokosový olej  

Kokosový olej je skvělý pomocník při bělení zubů. Odstraňuje bakterie a úspěšně bojuje se zubním plakem. Máte dvě možnosti, jak ho na svůj chrup použít. Nejdříve si klasicky vyčistěte zuby kartáčkem a zubní pastou.

Po čistění chrupu použijte kokosový olej namísto ústní vody. Napijte se ho a převalujte v ústech zhruba patnáct minut a poté vyplivněte. Tuto proceduru opakujte denně, jde o přírodní prostředek, takže vám nijak nepoškodí zubní sklovinu.

Kokosový olej si můžete nanést na kartáček a chvíli si s ním čistit opatrně zuby. Ústa si vypláchněte až po deseti minutách, do té doby kokosový olej v dutině ústní nechte působit.

Jahody

Možná vás to překvapí, ale bělit zuby dokáží i jahody. Obsahují enzym, který dokáže navrátit chrupu bílou barvu. Nyní sice už není sezona jahod, ale brzy je najdete v obchodních řetězcích. Můžete si však počkat až na jahody ze zahrádky bez různých chemických prostředků.

Jahodami si vybělíte chrup tak, že je rozmačkáte a nanesete silnou vrstvu na zubní kartáček. Vyčistěte si s nimi opatrně své zuby. Jahody na čištění chrupu používejte zhruba dvakrát týdně. (Dále čtěte: Jaké škodliviny můžete najít v potravinách).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve