Záda jako zrcadlo vaší duše. Různé příčiny způsobují různé bolesti

 Zdraví 
15. února 2020 11:16 / Bronislava Silná
  0
📷
5 fotografií v galerii
Jednou z příčin bolesti zad je také psychický stav daného člověka Depositphotos
Bolesti zad a různé změny v oblasti zad mohou mít různé příčiny. Jednou příčinou však je také psychický stav daného člověka. Máme pro vás zajímavé informace.

Záda jsou věčným a vděčným tématem rozhovorů o zdravotním stavu. Skoro každý mívá někdy se zády potíže. Často toužíme po jejich masáži a uvědomujeme si, jak je důležité, když máme záda v pořádku. Naučte se ale také vnímat své problémy v souvislosti se stavem vaší duševní stránky.

Horní část zad

V horní části zad se mohou zrcadlit různé vztahy k druhým lidem, láska, přátelství a současně emoce, které v této souvislosti potlačujeme. Formování horní části zad ovlivňují s postupem času svaly, které díky svému nepříjemnému napětí nakonec mohou deformovat i s postupujícím věkem méně odolný skelet. Výsledkem takového procesu je hrb, někdy označovaný za vdovský. Smysl tohoto označení pak spočívá právě v tom, že jde o projev zvláštního napětí člověka, který přišel o svého blízkého. Má určitou křivdu, kterou nemá zpracovanou a pocit ukřivděnosti se rozrostl do takové míry, že člověka drtí a svazuje. Když už nastane tento nedobrý výsledek, je obvykle pozdě. Je ovšem dobré se věnovat péči o tuto složku své osobnosti už v průběhu života tak, aby vás něco podobného nemohlo potkat. Je vhodné pěstovat přátelství k lidem a být pozitivní vůči okolí.

Střední část zad

V oblasti střední části zad se projevují problémy člověka spojené nějakým způsobem s mocí. Jde třeba o to, jak se jako lidé hodnotíme, zda vnímáme svůj význam a přínos, jestli jsme spokojeni se sebou. Vyvedení z rovnováhy se v této oblasti projevuje bolestmi, potížemi, svalovými spasmy. Pochopitelně se problémy mohou s věkem zvyšovat, což nesouvisí jen s úbytkem tělesných sil, ale také s tím, jak se hodnotíme vzhledem k postupujícímu věku. Výhodu mají ti, kdo se vnímají jako zrající ovoce, které nabývá chuti a má co nabídnout. Lidé, kteří této myšlence zarputile vzdorují, se obvykle dostávají do vnitřního konfliktu.

Spodní část zad

Bolesti na spodní části zad patří mezi nejobvyklejší problémy. Je to dáno tím, že tato oblast je i při fyzické práci nejvíc namáhaná. Do této oblasti se také soustředí špatné vnímání svých úkolů, přetíženost, pocit, že na mně všechno leží. Jako v předchozím případě i zde se potíže s postupujícím věkem rozvíjejí, protože i sem se dostává vnitřní polemika s tím, jak se srovnáme se stárnutím. Každopádně spodní části zad ulevíme tak, když budeme umět lépe odpočívat, relaxovat, nebrat si příliš mnoho úkolů a také když se pozitivně srovnáme se svými možnostmi. Ve vyšším věku tedy nebudeme předpokládat, že zvládneme to, co jsme zvládli jako docela mladí. Vedle psychické péče se ale hodí také cvičení. Inspirovat se můžete třeba zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod