Nakopněte své tělo a spalujte více tuků

 Zdraví 
11. prosince 2020 09:20 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Aby nastoupilo spalování tuků, musejí být vyčerpané zásoby svalového glykogenu Depositphotos
Při cvičení jde především o jedno. Vytvarovat tělo a především spálit tuky. Nedaří se vám to? Poradíme vám, jak na ně.

Kdo chce spalovat, musí pochopit jedno. Vždy je potřeba, aby byly vyčerpané zásoby svalového glykogenu, který slouží jako palivo a energie pro tělo, a nastoupilo spalování tuků. A to není jen tak. Existuje však několik způsobů, jak tělo donutit spalovat rychleji.

S prázdným žaludkem 

Tato metoda nevyhovuje úplně každému, ale věřte, že nejlepší způsob, jak tělo přinutit spalovat, je cvičit nalačno. Díky tomu tělo mnohem rychleji nastartuje spalování a využije zásobní tuky jako zdroj energie. Pro tento druh cvičení je vhodný běh, rychlá chůze, jízda na kole apod. Netroufáte-li si "makat" s prázdným žaludkem, dejte si po ránu alespoň banán. 

Ranní kávička

Milujete po ránu kávičku? Tak si ji klidně dopřejte i před cvičením. Kofein vám pomůže pořádně nakopnout metabolismus a tím pádem i rychlejší přeměnu tukových buněk na energii. Kromě toho se vám v těle pořádně rozproudí krev a nebudou vás tolik bolet po cvičení svaly. Nejlepší je samozřejmě kvalitní presso, bez mléka a cukru. Díky kávě budete spalovat dokonce o 15 % více než běžně. Co dalšího dělá káva s naším tělem, jsme psali zde.

Rozjeďte to naplno

Spousta lidí začíná pěkně pomalu. Zkuste to jednou ale naopak, tedy rozjet to naplno hned od začátku. Uvidíte, jak vaše cvičení bude najednou efektivní. Dejte si například několik rychlých sprintů za sebou nebo destiminutovou tabatu. Ve fitku sedněte na rotoped, běžecký pás nebo stepper. 

Žádná pauza

Možná jste zvyklí dávat si mezi jednotlivá cvičení pauzu. Tím, že ji vynecháte, ale naopak nejenom ušetříte čas, ale především zvýšíte intenzitu. Zkuste mezi jednotlivá cvičení místo odpočinku zařadit statické cvičení, například plank (prkno) nebo zařadit jiný cvik, který je určený pro jinou svalovou partii. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve