Objevte účinky houby nesmrtelnosti

 Zdraví 
22. listopadu 2017 08:02 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Reishi je všestranná houba, která dokáže léčit prakticky každou nemoc Shutterstock
Lesklokorka lesklá, nebo-li houba Reishi, je nejvíce užívanou surovinou v Asii. Je ceněná jako posilující surovina, která pomáhá vydláždit cestu k oslnivému zdraví na všech úrovních. Reishi se také právem přezdívá houba dlouhověkosti a nesmrtelnosti. Užívá se i jako podpůrný prostředek při léčbě rakoviny.

Je to vlastně druh cizopasné houby, která roste na kmenech nebo pařezech odumřelých stromů. Dlouhodobá konzumace Reishi pomáhá zlepšit fungování celého našeho organismu. Podporuje imunologické, neurologické, metabolické a cévní funkce.

Lesklá plodnice

Reishi poznáte zejména podle její silně lesklé plodnice, která je vějířovitá a až třicet centimetrů široká. Její zbarvení se v průběhu vývoje mění. Zprvu je špinavě žlutavé, pak se mění přes kaštanovou, hnědou až do černé barvy. Její okraj je ostrý a měkký. Plodnice však nelze jíst syrové, protože mají dřevnatou konzistenci.

Reishi léčí celé tělo

Lesklokorka obsahuje celkem asi 250 různých látek a řada z nich není ještě zcela prozkoumaná. Vědci však zjistili, že obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, z minerálů má výrazný obsah železa a selenu a dále obsahuje také některé vitaminy ze skupiny B. Reishi především výrazně podporuje imunitu. Některé vědecké studie potvrdily, že pomáhá při léčbě rakoviny. Velkou měrou se na tom má podílet vzácný prvek germánium, který je v Resihi zastoupený v hojné míře. Zajímavostí je, že kromě lesklokorky je vyšší obsah germánia také v ženšenu nebo česneku. O jeho dalších účincích na vaše zdraví jsme psali zde.

Tato houba je rovněž doporučována na problémy s pamětí a příznivě působí při Alzheimerově chorobě i u stařecké demence. K jejím dalším pozitivním účinkům se připisuje celková podpora detoxikace organismu, normalizace hodnoty krevního tlaku, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, zlepšuje buněčný metabolismus, chrání játra před škodlivinami, je užitečná při alergiích, pomáhá při poruchách spánku či léčbě astmatu a dalších. Reishi má vztah i k plícím. Dokáže transformovat hleny, čímž zastavuje kašel a dušnost.

Čaj, vinný výluh nebo prášky

Lesklokorku, respektive její výtažky, si můžete koupit dnes již prakticky v každé lékárně nebo v obchodech se zdravou výživou. Pokud dáváte přednost tobolkám, dobře si pročtěte etiketu. Kvalitní přípravek by měl obsahovat čistý prášek Reishi, bez jakýkoliv příměsí. Ideální je, aby byl v každé tobolce zastoupený jak prášek lesklokorky, tak i její výtažek. Pak dostanete výrobek v jeho nejsilnější koncentraci. Samozřejmě ale počítejte i s vyšší cenou. Z této houby si můžete připravit i doma svůj vlastní elixír dlouhověkosti.

Čaj

Hrstku sušené Reishi namočíme na ½ hodiny do litru vody a potom vaříme půl hodiny na mírném ohni. Scedíme a můžeme přisladit medem nebo cukrem, protože čaj má hořkou chuť. Popíjíme celý den.

Lihový výluh

Připravíme si ho stejně jako čaj, jenom tentokrát houbu naložte do konzumního lihu. Užíváme 2 kávové lžičky 2 až 3x denně.

Vinný výluh z Reishi

Vezmeme litr suchého červeného vína a do něho dáme luhovat 30 g Reishi. Po 14 dnech můžeme užívat 2 až 3x denně 2 kávové lžičky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008