Schopnosti, které jsme měli jako malé děti, ale s věkem je pomalu ztrácíme

 Děti 
07. srpna 2018 17:19 / Gabriela Opltová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Malé děti jsou nejen krásné, ale dokonce i velmi šikovné Depositphotos
Věkem neztrácíme pouze bezstarostnost nebo třeba odvahu pouštět se bezhlavě do nejrůznějších činností, ale ztrácíme i schopnosti, které jsme měli jako malé děti.

Jsou krásné, malé, rozkošné a dokonce velmi šikovné. I když se zdá, že po celé dny jen jedí, spí a pláčou, není to tak.

Mohou předstírat pláč

Zní to neuvěřitelně, ale miminka mohou začít plakat, i když jim vůbec nic není. Vědci zkoumali emoce miminek po dobu šesti měsíců a zjistili, že kojenci mohou plakat, smát a znovu plakat, dokud se k nim nepřiblíží jeho matka. Pláčem si prostě a jednoduše vynucují pozornost.

Mají neuvěřitelně dobrý sluch

Děti mohou také slyšet, co dospělý jedinec ani nezaregistruje. Ať už jde o přízvuk, cizí jazyk nebo jiné zvuky, děti je slyší a rozpoznávají lépe. Proto je dobré se učit cizí jazyky co nejdříve.

Jsou velice empatické

Někdy pozorujte, jak na sebe dvě malé děti reagují. Občas se navzájem pohladí po hlavě, nebo když jedno z dětí pláče, druhé se ho dotyky snaží utišit a pozorně na něj hledí. Dokonce dokážou rozpoznat emoce dospělých a ví, kdy má někdo radost a kdy naopak zažívá smutné období. Malým dětem nechybí ani empatie ani určitý druh telepatie.

Rychleji spalují a využívají kalorie díky hnědému tuku

Právě hnědý tuk je zodpovědný za to, že spalujeme tuky bez jakékoliv větší námahy kdykoliv během dne. Rovněž pomáhá produkovat teplo. V dospělosti ho již nemáme tolik jako malé děti. Díky hnědému tuku mohou děti jíst a přitom nepřibírají ani při omezeném pohybu. Největší prohřešky, kterých se dospělí dopouští na svých dětech.

Citlivě reaguji na umělecká díla

Dítě kolem devátého měsíce může reagovat na různá umělecká díla. Snažte se ukázat vašemu dítěti různé obrazy známých malířů a zjistíte, jak ho podobné obrazy dokážou zaujmout. Už v minulosti bylo dokázáno, že děti reagují na barvy a různá světla, která se nacházejí na obrazech.

Pamatují si lidi

Pokud jste s dítětem strávili delší dobu, je pravděpodobné, že si zapamatujete váš obličej. Může se to zdát nemožné, ale děti si velmi rychle vzpomenou na osobu, s níž se setkali či která se o ně starala. Je zajímavé, že tuto schopnost dokážou využít i po letech.

Plavou lépe než dospělí

Děti v prvních měsících plavou lépe než dospělí. Postrádají strach z vody a nemají žádný problém mít pod vodou otevřené oči.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47