Nenechte se zaskočit nečekanou návštěvou. Rady na super rychlý úklid

 Ostatní 
05. srpna 2018 14:06 / Monika Thomsonová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Tipy na bleskový úklid Depositphotos
Znáte to. Nečekaná návštěva a doma nepořádek. Co teď? První moudrá rada zní: zapojte partnera a děti. V praxi je ovšem léty potvrzeno, že rychlejší a efektivnější budete sama.

Nezaměřujte se na zbytečné detaily. Rozšlapaný flek, na který právě vsedě z postele nešťastně koukáte, vůbec za vaši pozornost nestojí. Do ložnice nikoho cizího rozhodně nepovedete. Stejně zapovězen zůstane i dětský pokoj. Návštěva k vám nejede přes půl Evropy. Bydlí přece prakticky za rohem, takže na dětský pokoj dnes opravdu není čas.

Začněte v obývacím pokoji

Středobodem obývacího pokoje je často televize – a právě na ni budou automaticky směřovat zraky příchozích i sedících. Proto z televize setřete prach a pokliďte její nejbližší okolí. V každé místnosti také srovnejte záclony a závěsy.

Co s dětma?

Dětský pokoj jednoduše zavřete! Děti požádejte, aby vycházely ven, pokud musí, jen s prázdnýma rukama a zavíraly za sebou dveře. Pokud máte psa, pošlete ho za manželem do garáže.

Koupelna je důležitá

Bohužel je téměř jisté, že návštěva zavítá do vaší koupelny, takže vám nezbývá, než vyleštit upatlané zrcadlo, přejet umyvadlo a savem vydezinfikovat záchod. Když už jste u zrcadla, zkuste ho vyčistit pěnou na holení. Horká pára vám pak při koupání zrcadlo alespoň měsíc nezamlží.

Bez luxu to nepůjde

Prach v obýváku už všude utřít nestihnete. Vezměte ho jen z nejhoršího, dojde-li i na televizi, dejte do vody kapku aviváže a roztokem umyjte obrazovku, prach nebude mít šanci. Pokud vám do bytu svítí sluníčko, které by vrstvy mohlo odhalit, zatáhněte žaluzie. Bohužel se neobejdete bez vysavače. Máte-li robota, který místnost prošmejdí sám, je vyhráno. Z nejhoršího prach posbírá a vy se zatím můžete věnovat kuchyni.

Jak na úklid v kuchyni?

V kuchyni skliďte z pracovní desky všechno nádobí. Jako vzorná hospodyňka zapůsobíte, když zůstane deska prázdná, špinavé nádobí schovejte v myčce, čisté do skříněk. Jestliže jste jako blesk a rozhodnete se mýt i skříňky, vezměte to shora, zatímco obklady odspodu. Pokud by vám dojem měl zkazit zápach z ledničky, dejte do ní malou skleničku s půlkou citronu, který posypete solí. 

Co na konec?

Rozhlédněte se po tom, co kde ještě neladí. Poházené oblečení hoďte do koše na špinavé prádlo. Otřete stůl, otrhejte ovadané listy z květin, a jestli vám zbyla nějaká minuta, povařte mírně ve vodě několik hřebíčků, čímž domov příjemně provoníte. A nezapomeňte na nějaký dobrý drink. Zkuste rychlé koktejly, kterými žádná návštěva nepohrdne.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47