Necítíte se ve své kůži? Zkuste recept, který je lékem na více než 60 nemocí

 Zdraví 
03. srpna 2018 09:27 / Monika Thomsonová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Stačí mít doma pouze pár ingrediencí Depositphotos
Necítíte se nejlépe, ale nechcete okamžitě běžet k doktorovi? Zkuste si doma připravit nápoj, který posílí imunitu, odstraní záněty a ochrání srdce. Ingredience na něj najdete v každé domácnosti.

Stačí, když doma budete mít zázvor, kurkumu, skořici, med a kokosový olej. Čaj z těchto ingrediencí je lékem na více než 60 nemocí.

Co budete potřebovat?

  • půl lžičky zázvoru
  • půl lžičky skořice
  • půl lžičky kurkumy
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžička medu

Smíchejte všechny přísady v hrnku, dokud se nevytvoří pasta. Přidejte horkou vodu a důkladně promíchejte. Doporučená dávka jsou dva hrnky denně. 

Jak na naše tělo působí zázvor?

Zázvor se při léčení nemocí používá už tisíce let, zejména při neduzích, jako jsou zažívací potíže, zánětlivá onemocnění včetně revmatoidní artritidy. Protizánětlivé účinky zázvoru mají blahodárný vliv při léčení kardiovaskulárních onemocnění. 

Jak nám pomáhá skořice?

Skořice podporuje trávení, metabolismus, vylučování a působí uklidňujícím dojmem. Pomáhá tělu regulovat hladinu cukru v krvi a přispívá ke snížení špatného cholesterolu. Má silné antiseptické účinky, při kašli uvolňuje hleny a pomáhá předcházet infekcím močových cest.

Na co je dobrá kurkuma?

Kurkuma neboli indický šafrán, je silným antioxidantem a zabraňuje růstu rakovinových nádorů. Má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti. Podporuje imunitní systém, snižuje hladinu cukru v krvi, čistí játra, zvyšuje mozkovou aktivitu.

Kokosový olej

Díky kokosovému oleji tělo kurkumu lépe absorbuje. Pokud nemůžete používat kokosový olej kvůli alergiím, zkuste jiný druh oleje lisovaného za studena. Kokosový olej dokáže s vaším chrupem doslova zázraky. Vyzkoušejte a uvidíte.

Med je naše zlato

Med nazýváme elixírem života. Má antibakteriální vlastnosti, omezuje dráždění ke kašli a působí jako antioxidant. Podporuje celkovou imunitu, zklidňuje nervový systém a upravuje spánek. Přečtěte si o skvělých vlastnostech medu, o kterých jste možná neměli ani tušení.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve