Zapáchá vám tělo? Pak se těmto potravinám vyhněte obloukem!

Jakým potravinám je dobré se vyhnout a proč?
📷
Další 3 fotografie v galerii
 Ostatní 
06. srpna 2018 09:43 / Depositphotos
  0   0
Kůže je největším lidským orgánem, proto když zapáchá, je velmi těžké, aby si toho vaše okolí nevšimlo. Nevábný odér může mít samozřejmě více příčin, ale věděli jste, zápach ovlivňuje i skladba našeho jídelníčku? Jakým potravinám je dobré se vyhnout?

Je zcela jasné, že když si k obědu dopřejeme silnou česnekovou polévku, zápach se někde projevit musí. Nejčastěji se tak stane prostřednictvím našeho dechu. Zápach těla však vzniká chemickou reakcí a je spojením vylučovaných látek v dané oblasti těla a kožních bakterií.

Tento zápach se může měnit právě v závislosti na tom, co jíme. Metabolismus každého člověka je jiný, proto pro někoho níže uvedené potraviny, představují zanedbatelný zápach a pro jiné naopak velký problém. Pojďme se tedy podívat na jídla, která ovlivňují zápach těla. Věděli jste, že pach potu může odhalit i řadu nemocí? Více o tématu zde.

Brukvovitá zelenina

Brukvovitá zelenina je nesmírně dobrá pro naše zdraví, ale nedá se to o ní tvrdit v souvislosti se zápachem těla. Zelí, kapusta, brokolice či květák do těla vypouštějí nepříliš voňavou síru, která se dostává do potních žláz a způsobuje doslova pohromu. Kromě toho tento druh zeleniny nadouvá a způsobuje nepříjemné větry, což je další nežádoucí zápach.

Červené maso

To, jak naše tělo zpracovává jinak zdravé a výživné hovězí maso, nemusí zvládnout čichové buňky. Je to tak zřejmě proto, že trávení červeného masa trvá nejdéle a to, že se tak dlouho zdržuje v našem traktu, způsobuje nevábný odér potu.

Koření

Bez koření si život v kuchyni neumíme představit. Pokud však nechcete, aby vaše tělo zapáchalo, měli byste s některým kořením šetřit. A která jsou nejhorší? Například pískavice řecké seno (což je jedna z nejstarších kulturních rostlin) nebo zcela obyčejný kmín. Pokud to s nimi opravdu přeženete, je docela možné, že budete cítit po kmínu či zmiňované pískavici ještě na další den.

Alkohol

Na chvilku se přesuneme k nápojům a speciálně k těm alkoholickým. Většina alkoholu jde v těle přímo do jater, ale určitá část putuje do vašich potních žláz a dýchací soustavy. Proto se často stává, že po opici necítíte alkohol z předešlého dne jen v dechu, ale i z celé pokožky těla.

Ryby a rybí olej

Ryby a rybí olej jsou prospěšné potraviny pro lidské tělo, zejména díky obsahu omega-3 mastných kyselin, ale mají i jiné výhody. Pokud ale hovoříme o zápachu těla, ryby a obecně mořské plody mohou způsobovat problémy. Problémy dělají zejména lidem, kteří jen těžko tráví cholin, který ryby obsahují. Výsledkem je, že po konzumaci ryb a jiných mořských plodů si z restaurace odnesete i silný rybí zápach, který vám bude vycházet z kůže. 

📷
3
fotografie
Jitka Jahodová | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Malý slovník udiček, na které lákají hotely své zákazníky. Na hvězdičky se při výběru rozhodně...

Dům a zahrada

Vyrobte si originální kousky. Jak malovat na sklo a skleničky?

Bydlení

Vlhčené ubrousky, olej ani vlasy nesplachujte. Co ještě byste už nikdy neměli házet do záchodu?

خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn
Zavřít reklamu