Hračka v nose dítěte? Existují různé metody, jak dostat předmět z nosu ven

 Děti 
02. listopadu 2018 12:11 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nehody, kdy si dítě strčí do nosu hračku, se stávají i školákům Internet
Dětská zvídavost nezná mezí. Kolem nich je přece tolik zajímavých věcí a otvorů, které je třeba prozkoumat. Jenomže ne všechno je pro ně zcela bezpečné. A to platí i v případě, kdy si chtějí vyzkoušet, co udělá takový korálek nebo malé autíčko schované v nosíku.

Korálek nebo drobná hračka už skončila v nejednom nosíku malého dítěte. Ne vždy je nutné utíkat hned k lékaři. Existují různé metody, jak dostat předmět z nosu ven.

Holky nos, kluci uši

Jak uvádějí některé statistiky, nejvíce si do nosů strkají drobné předměty holčičky. Kluci zase údajně preferují uši. A tento problém se netýká jenom těch nejmenších dětí, ale dokonce i školáků. Jenomže co v první chvíli dělat, pokud skutečně nějaká hračka uvízla dítěti v nose?

Smrkat a smrkat

Pokud dítě není nachlazené, nemá rýmu nebo chřipku, pak můžete zkusit hračku nejprve vysmrkat. Dítěti předkloňte hlavu, ucpěte mu tu nosní dírku v níž není hračka jemně prstem a pak nechejte dítě smrkat. Obvykle vyletí sama. Jestliže ale vaše dítě ještě neumí smrkat, zkusit můžete i odsávačku na hleny. Nejlepší volbou je však ta, která se připevní k vysavači. Když ale ani to nezabírá, pak můžete zkusit ještě jednu metodu.

Foukání do pusy

Jedna americká pediatrička přišla s metodou, která se nazývá „mateřský polibek“. V podstatě jde o to, že rodič ucpe dítěti volnou nosní dírku, přiloží své rty na jeho a prudce mu vdechne do úst. Předmět by měl okamžitě vyletět ven. Výhodou této metody je, že nehrozí žádné krvácení ani jiné komplikace. Takže proč nezkusit nejprve obě metody a teprve potom vyrazit k lékaři? Možná vám to ušetří spoustu času i nervů. Několik typů první pomoci existuje i v případě, kdy dítěti uvízne sousto v krku. Více jsme o tomto tématu psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47