Využijte žampiony k léčení alergie, cukrovky i rakoviny!
Žampion v boji proti krevnímu cukru
Velmi vhodná je konzumace žampionů pro lidi trpící cukrovkou. Houba totiž dokáže snižovat hladinu krevního cukru a nemocný tak nepotřebuje dodávat tolik inzulínu. Byly prováděny studie, které prokázaly, že konzumace žampionů má na průběh nemoci pozitivní vliv.
Žampion a alergie
Žampiony umí efektivně snižovat či léčit alergickou reakci organismu. Pomáhá i běžná konzumace, ale pokud trpíme obzvlášť těžkou formou alergie, doporučuje se pravidelná konzumace prášku ze sušených žampionů. Žampiony sušíme celé, neloupeme je. Rozemeleme, dáme do dobře uzavíratelných sklenic a čtyřikrát denně přidáváme jednu lžičku do jídla. Nikdy nevaříme! Užíváme celý měsíc. Měli bychom vidět výsledky. Po měsíci terapii přerušíme a pokračujeme tak, že v dalších měsících užíváme rozemletý sušený žampion vždy deset dnů. Takto vytrváme po dobu jednoho roku. Pokud nám první měsíc nepomůže, máme smůlu. Na náš druh alergie v tom případě žampion nezabírá.
Žampion a rakovina
Velmi zajímavé jsou informace o působení žampionu na nádorové bujení. Obecně se soudí, že houba má pozitivní vliv na imunitní systém, což samo o sobě může pomoci v boji se zákeřnou nemocí. Existují dokonce případy, kdy došlo k vyléčení rakoviny kůže díky podávání zhruba 250 – 500 gramů žampionů denně.
Žampion jako chutná a zdravá dieta
Houba je také vhodná pro všechny, kdo trpí nadváhou. Pokud se nesmaží, je málo kalorická, má vynikající chuť a obsahuje mnoho důležitých látek pro organismus. Jmenujme například draslík, fosfor, hořčík, vápník a selen, vitamíny řady B a přírodní antibiotické látky, které jsou schopné pomáhat dokonce i v případě vážných střevních infekcí. Minerály obsažené v houbě jsou vynikající pro správné fungování našich buněk, snižují krevní tlak a zpomalují proces stárnutí.