Vezměte slaninu na milost! Léčivé účinky zatracované mastné lahůdky vás dostanou do kolen
Slanina je pro mnohé skutečným kulinářským požitkem a nenahraditelnou součástí jídla. Její chuť nedokáže nahradit žádná jiná potravina. Je výborná, ale samozřejmě škodlivá, když se s ní budete cpát každý den ve velkém množství.
Přitom je to velká škoda. Víte, že slaninu můžete využít ve svůj prospěch, pokud ji umíte správně použít?
Trápí vás bolavé klouby?
Nakrájejte slaninu na dlouhé plátky. Oviňte plátkem postižený kloub a následně ovažte obvazem. Nechte působit celou noc. Léčbu opakujte sedm nocí. Uleví se vám. Pozor, pokud jsou bolesti revmatického původu, namočte slaninu do francovky nebo do octa po dobu alespoň 6 hodin a pak použijte.
Máte tvrdé a popraskané paty?
Připravte si citron a slaninu. Citron překrojte po délce a vydlabejte dužinu. Zbylou kůru vystelte tenkými plátky slaniny, přitlačte na paty a dejte si staré tlusté ponožky na noc.
Slanina je výborná i jako lék
Ovšem pozor na denní dávku, která by měla být kolem 20 gramů. Toto množství slaniny byste měli konzumovat pravidelně ráno po jídle nebo večer před spaním. V této dávce se totiž nachází arachidonová kyselina (nenasycená mastná kyselina), která brání rozvoji aterosklerózy a normalizuje metabolismus cholesterolu v těle. Díky tomu se cholesterol neusazuje na stěnách cév a vylučuje se z těla ven stolicí. To docílíte jen malým kouskem kvalitní slaniny denně!
Je výborná na srdce i mozek
Slanina příznivě ovlivňuje srdce díky obsahu omega-3 mastných kyselin. Také v ní najdeme cholin, což je látka, která chrání mozek před poškozením a chorobami. Slanina tak pomáhá léčit srdce i další orgány.