Chcete make-up, který vydrží bez známky únavy celý den? Inspirujte se vizážisty

 Krása 
18. září 2019 08:15 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dobrý make-up není třeba neustále opravovat Depositphotos
Ráno strávíte hodinu u zrcadla, abyste si vytvořila dokonalý make-up, a po pár hodinách už nevypadáte dobře, lesknete se a vrásky ošklivě vystoupily? Nemusí to tak být, stačí se naučit pár triků, které používají vizážisté. Make-up pak vydrží na pleti v perfektní kondici i celý den.

V prvé řadě si pořiďte kvalitní dlouhotrvající make-up. Tyto produkty odolávají doteku, vyšším teplotám a některé i vodě. A pak už jen stačí dodržet pár jednoduchých rad.

Nepodceňte sílu peelingu

Pokud nanesete make-up na špatně nebo vůbec nijak ošetřenou pleť, může to mít docela zásadní vliv na výdrž celého líčení. Pleť musí být pečlivě ošetřena, zbavena suché kůže i drobných šupinek. Dokonale hladký obličej získáte snadno a rychle použitím peelingu. Odumřelé buňky šetrně odstraní a zanechá hebký povrch. Aplikujte jej pravidelně, minimálně dvakrát týdně.

Podkladová báze

Obrovskou službu vám prokáže také takzvaná podkladová báze. Ta eliminuje vznik mastných míst. Některé složení dokáže poskytnout i malou dávku hydratace. Perfektně poslouží k prodloužení výdrže, ale i pro vyhlazení drobných nerovností. Poradí si s vrásky, póry a menšími pupínky.

Jak bázi a make-up nanést

Hodně důležitý je také způsob, jakým podkladovou bázi a následně i make-up na pleť nanesete. Máte-li pleť hodně suchou nebo problematickou, dejte před kosmetickým štětcem raději přednost houbičce. Navlhčete ji a poté vymačkejte přebytečnou vodu. Aplikátor tvoří pórovitý povrch, který zabrání tomu, abyste nanesly zbytečně hutnou a těžkou vrstvu, která by měla tendenci se na pleti pohybovat a slévat do vrásek. Houbičku lze použít i na sucho, může se však stát, že nasaje až příliš mnoho produktu a sníží tím krycí schopnost. Pokud máte normální pleť, použijte klasický štětec s dostatečně hustým a širokým vlasem.

Zázračná fixace

Make-up je nutné dobře zafixovat a k tomu je třeba mít po ruce pudr. Ideální je sypká konzistence, která za sebou zanechá nejméně nápadnou stopu a nezvýrazní případná suchá místa. Na zapracování použijte velký štětec, určený právě na pudr. Zvýšenou pozornost věnujte problematické T zóně, na kterou můžete nanést silnější vrstvu. Abyste se vyvarovaly nevyžádanému vzhledu masky, sáhněte po transparentním pudru, který se skvěle přizpůsobí každé barvě pleti. Jeho výhodou také je, že zanechá krásně hebkou a přirozenou pokožku.

Skvělým pomocníkem je také fixační sprej. Fixovat s ním lze celý obličej nebo jen líčení očí. Pomáhá prodloužit svěží vzhled a zvýšit výdrž vašeho make-upu i při náročných teplotních podmínkách nebo při stresových situacích. Na rozdíl od pudru vytváří na pleti neviditelnou ochrannou vrstvu.

S korektorem opatrně

Snažte se vyhnout velkému nánosu korektoru. Jestliže potřebujete zakrýt větší nedokonalosti a pupínky, nenanášejte jednu, ale raději více slabších vrstev. Přednost dejte krémové konzistenci před tuhou. Vypadá více přirozeně a snadněji ji do pleti zapracujete. Na aplikaci použijte opět pěnovou houbičku, která se skvěle hodí i na zakrytí kruhů pod očima. O tom, jak zamaskovat nevzhledné kruhy pod očima, jsme psali zde.

Tip: Pokud vás čeká obzvláště náročný den, můžete si ještě do kabelky přibalit matující papírky. Pomocí nich odstraníte z pleti během několika sekund přebytečnou mastnotu a lesk. Papírky přitom váš make-up nijak nenaruší.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47