Zbavte se bradavic sami

 Zdraví 
20. února 2020 14:51 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Bradavice způsobuje papilomavirus  Depositphotos
Bradavice se mohou vyskytnout na těle prakticky kdekoliv. Vzniká kvůli virové infekci, kterou způsobuje papilomavirus. Do těla se dostane drobným poraněním kůže. Když nějakou bradavici objevíte, nemusíte hned spěchat za odborníkem. Máme pro vás tipy, díky kterým se jí můžete zbavit sami.

Bradavice se nejčastěji objevují na chodidlech. Pokud se chystáte na veřejný bazén, nezapomeňte si vzít s sebou plážovou obuv. Jde o jedno z nejrizikovějších míst, kde můžete papilomavirus chytit. Bradavice vám může odstranit specialista, ale pokud se vám k němu nechce, zvládnete to i sami.

Banánová slupka

Nejen samotné banány obsahují důležité vitaminy a minerály, ale i jejich slupka. Pokud máte rádi banány, jejich slupky nevyhazujte, protože se vám budou hodit k odstranění bradavic. Nejprve uřízněte kus banánové slupky, který dokáže celou bradavici zakrýt.

Banánovou slupku přiložte na postižené místo vnitřní stranou a připevněte ji náplastí. Nechte působit přes noc. Tuto proceduru opakujte do té doby, než vám bradavice sama neodpadne.

Česnek

Česnek je velmi zdravou potravinou, má antibiotické a antibakteriální účinky. Můžete s ním odstranit i bradavice. Pokud máte větší bradavici, vyberte si velký stroužek. Česnek nejprve očistěte a oloupejte. Stroužek rozřízněte na dvě poloviny. Jednu polovinu přiložte na bradavici a upevněte ji tam. Stroužek česneku můžete zalepit náplastí či obvázat obvazem.

Připravte se na to, že vás bude místo, kde máte bradavici, nejspíš pálit. Česnek tam nechte působit alespoň půl hodiny, když to vydržíte, můžete i déle. Tento postup opakujte každý den a bradavice by měla za několik dní odpadnout sama.

Ricinový olej

Na bradavice si můžete pořídit ricinový olej. Nakapejte si několik kapek na místo, kde se vám bradavice udělaly, a jemně jej tam prstem vmasírujte. Kůže okolo bradavice bude za několik dní jemnější a začne se pomalu ztrácet. Proces opakujte několikrát denně. Ricinový olej si můžete do postiženého místa vmasírovat vždy, když si na to vzpomenete.  

Buďte důslední. Mějte na paměti, že použití ricinového oleje jednou za den je málo. Nemělo by to na pokožku výrazný efekt. Do týdne byste měli zpozorovat výraznější změny. Trápí vás kromě bradavic i kožní výrůstky? Zjistěte, jak s nimi zatočit.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47