Dámy, podívejte se na vědecky podložené triky, jak být atraktivní pro muže

 Vztahy 
06. března 2020 17:17 / Blanka Štiková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Rty patří mezi nejatraktivnější část ženského těla  Pixabay
Každé ženě se bezesporu líbí, když se zdá mužům přitažlivá a koukají po ní. Dost možná se ale mýlíte, pokud se domníváte, že je atraktivita dána jen ideálními křivkami.

U mužů můžete zazářit nejen dokonalým vzhledem, ale stačí pár podložených fíglů, které zvýrazní vaši ženskost a to, díky čemu jste atraktivní pro opačné pohlaví.

Co zaujme?

Muži stejně tak jako ženy samozřejmě koukají hlavně na vzhled, a proto je logické, že pokud někoho neznáte, můžete jeho pozornost získat nejlépe na první pohled. Muže odjakživa nejvíce přitahuje mládí a zdravá vizáž. Ale které další aspekty připoutají jeho pozornost? To zkoumali vědci. Nechte si tedy od nich poradit, jak být co nejvíce atraktivní.

Rty

Kam podle vás muži směřují nejčastěji svůj pohled při prvním setkání? Budete se divit, ale poprsí to prý alespoň při prvním pohledu není. Podle zjištění britských vědců muži v prvních deseti sekundách nejvíce času hledí na ženská ústa. Podle vědců patří rty mezi nejatraktivnější část ženského těla, a pokud na nich navíc máte rudou rtěnku, pak muže více přitáhnete po sexuální stránce. Červená barva rtěnky totiž jejich pohled upoutá více než třeba růžová barva. Zlomek pozornosti pak muži věnují také očím a vlasům.

Vlasy a pleť

Podle studie skotských vědců jsou jemná pleť a husté vlasy hlavním faktorem přitažlivosti, a zároveň také slouží jako zdravotní aspekty ženské krásy. Jak to? Vlasy i pleť totiž vypovídají mnohé jak o zdravotním stavu jejich nositelky, tak i o jejím věku. Husté dlouhé vlasy a jemná tvář bez vrásek totiž poukazují na mládí ženy, které je mezi muži nejvíce preferováno, dost možná kvůli spojitosti mládí s přirozenými reprodukčními schopnostmi. Proto vlasy a pleť ovlivní to, jak budete na první dojem vnímána mužem. Je známé, že dlouhé vlasy jsou pro muže nejpřitažlivější. Proto není rozhodně zbytečné pečovat o své vlasy a pleť co možná nejlépe.

Chůze

Pokud se domníváte, že se mužům líbí pohublé ženy, pak opak je pravdou. Podle jedné studie totiž muži dávají přednost ženám s normální hmotností a s normálními křivkami, ty jsou podle nich atraktivnější. Na plné čáře pak u mužů vítězí postava ve tvaru přesýpacích hodin jakožto záruky zdraví a plodnosti, což potvrzuje zase jiný výzkum. Další studie poukázala na to, že přitažlivost ženy ovlivňuje i styl její chůze. Vlnivými pohyby boků při chůzi zkrátka u mužů zabodujete a určitě budete působit atraktivněji než ženy se strohou chůzí. K tomu se ani nemusíte bát zdůraznit vaše křivky oblečením.

Červená barva

Červená barva působí na opačné pohlaví silně přitažlivě, to platí pro pány i dámy. Červenými šaty či jiným kusem oblečení tedy nikdy nešlápnete vedle, a naopak touto barvou upoutáte jeho pozornost. O výzkumu, který prokázal, že když muži oblečou červenou barvu, jejich šance na sex se zvýší, jsme psali zde.

Podpatky

Každá žena ví, že podpatky jsou prostě sexy, a pokud si žena vezme ty jehlové, tak bude pro muže neodolatelná. To potvrdila i britská studie, podle které podpatky zvyšují ženský sex appeal a atraktivitu ženy. A co je na podpatcích tak odlišné oproti jiné obuvi, že muže více přitahují? Pokud totiž chodíte na vyšších podpatcích, tak tím více zdůrazníte vaši ženskost, čímž u mužů zabodujete. Dále čtěte: Studie ukázala, kolik sexu je prospěšné pro zdraví.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod