Nejlepší čaje podporující hubnutí podle doporučení dietologů

 Ostatní 
21. ledna 2021 08:09 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Některé přírodní čaje skutečně mohou pomoci s hubnutím Pixabay
Čajů, které slibují úbytek na váze, je celá řada, ale jen některé z nich opravdu fungují. Obvykle se lidé domnívají, že tuto kouzelnou moc má zejména zelený čaj, ale co radí opravdu erudovaní dietologové?

Obecně platí, že při pití čaje na hubnutí musíte být opatrní. Držte se přírodních čajů doporučených odborníky a vyhněte se tzv. čajům na hubnutí, které vám doporučují zejména sociální sítě, nebo čajům, které obsahují laxativa, jež jsou nebezpečná. Takže které čaje vám skutečně mohou pomoci zhubnout?

Zelený čaj

"Zelený čaj, známý svými antioxidačními schopnostmi, pomáhá při hubnutí pomocí termogeneze, procesu, který spaluje tuky v těle,“ říká dietoložka Brooke Alpert. "Katechiny v zeleném čaji podporují odbourávání tuků zvýšením výdajů energie, oxidací tuků a sníženou absorpcí lipidů ve střevě. Ale. I když zelený čaj lze použít jako spalovač tuků, nemělo by při jeho užívání docházet ke konzumaci většího počtu kalorií. Pití čaje by mělo sloužit spíše jako podpůrný program při hubnutí. Sečteno a podtrženo, na čaj by se nemělo spoléhat jako na neomezený zdroj spalování kalorií.

Čaj Pu-erh

Tento čínský černý čaj je fermentovaný, což mu dodává další podporu, pokud jde o přínosy pro zdraví. Podle jedné studie, která také ukázala "mírné snížení tělesné hmotnosti a BMI“ po jeho požití, bylo navrženo, že čaj pu-erh může "příznivě ovlivňovat glukózu, inzulín a lipidy v krvi." Výsledky byly výraznější u mužů, takže pro ženy to může být méně efektivní volba. Přesto fermentované potraviny podporují zdravé bakterie ve střevě, což je dobrá zpráva pro kohokoli bez ohledu na cíle hubnutí.

Bílý čaj

Bílý čaj je také součástí rodiny čajů, která pomáhá při hubnutí. "Bílý čaj, zelený čaj a černý čaj obsahují určitý kofein a antioxidanty zvané katechiny. Při společné konzumaci mohou přispět k hubnutí,“ potvrzuje Brook Alpert.

Výživová poradkyně Dana Kofsky dodává, že "bílý čaj obsahuje nejvyšší množství antioxidantů ze všech čajů. Podporuje lipolýzu, která napomáhá odbourávání tuků, a blokuje tvorbu tzv. adipogeneze, která pomáhá předcházet ukládání nových tukových buněk.“

Pampeliškový čaj

Brook Alpert ráda doporučuje pampeliškový čaj svým klientům, když začínají s programy na hubnutí, a to ze dvou důvodů: "Zaprvé je to nápoj bez kalorií, který jim pomáhá plnit jejich potřeby tekutin,“ říká Alpert. "Zadruhé, a to je důležitější, je to přírodní diuretikum, které jim pomáhá vyplavit z těla více vody a motivuje k dalšímu hubnutí.“

Čaj Oolong

"Čaj Oolong je naplněn antioxidanty, které mohou pomoci zrychlit metabolismus,“ říká Dana Kofsky. "Antioxidanty obsažené v čaji oolong mohou pomoci spalovat tuky efektivněji a rychleji.“ Jedna studie zjistila, že 70 procent ze 102 účastníků zaznamenalo určitou ztrátu hmotnosti a ztrátu tuku po konzumaci osmi gramů čaje oolong denně po dobu šesti týdnů. Zatímco oolong obsahuje kofein, má ho méně než černý čaj nebo káva, takže je i dobrou volbou pro všechny, kdo se kofeinu vyhýbají.

Čaj z kustovnice čínské

Další možností, zvláště pokud milujete chuť ovocných čajů, je čaj z kustovnice čínské, známý jako Goji berry čaj. Tyto bobule jsou silným antioxidantem a lze je konzumovat různými způsoby, tedy i jako bylinkový čaj. Studie zjistila, že Goji berry čaj je zvláště účinný při regulaci snižování břišního tuku. Dále čtěte: Jak v novém roce zhubnout za měsíc. Snadný a efektivní způsob, který vám může změnit život.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve