Nastartuje během tří dnů metabolismus a začněte hubnout

 Zdraví 
27. června 2021 08:58 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Třídenní očista je vhodná pro všechny Depositphotos
Třídenní očista je vhodná pro všechny, kteří chtějí očistit organismus od toxinů a dalších odpadních látek. Navíc, detoxikace skvěle nastartuje metabolismus, podporuje hubnutí, pomůže od zažívacích potíží a projasní pleť. Hladovět nebudete. Ukážeme vám, jak na to.

Rychlé občerstvení, sladkosti, brambůrky, alkohol, kouření, nepravidelná strava, stres a hektický život. To vše velmi zatěžuje organismus. V dlouhodobém horizontu si tyto návyky vyberou svoji daň, a budete se potýkat s nedostatkem energie, kolísavou váhou, nespavostí, zácpou či nadýmáním, chronickými bolestmi hlavy, záněty a dalšími zdravotními problémy.

Tělo pak potřebuje restart, potřebuje očistu, která by jej znovu nastartovala. Cíle třídenního detoxu je pak zvýšení účinnosti trávicího systému, stimulace všech vnitřních orgánů, jež jsou zodpovědné za čištění těla. Výsledek čisticí detoxikační kúry uvidíte velmi rychle. Budete se cítit mnohem lépe jak navenek, tak uvnitř.

Nezaměňujte očistnou kúru s hladovkou

Dávno už neplatí, že několikadenní očistné kúry jsou drastické programy, které vašemu tělu více uškodí, než jsou k užitku. Navíc si je lidé často spojují s hladověním, kdy po několik dní nesmí nic jíst a pijí jen vodu a bylinkové čaje. To je samozřejmě odrazující. Tak to ale není. Třídenní detox v pravém smyslu znamená, že se po danou dobu oprostíte od všech nezdravých návyků ve stravování a vyhnete se všem stresovým i hektickým situacím. Jedná se téměř o relaxační očistnou kúru.

Co jíst během třídenní detoxikační kúry

Pro nejlepší účinek byste během prvního dne měli konzumovat pouze ovocné a zeleninové šťávy, a to buď zakoupené nebo čerstvě udělané. Pokud na vás půjde hlad, udělejte si sytější koktejl z banánu a kefírového či acidofilního mléka. V rámci pitného režimu vypijte alespoň tři litry čisté pramenité vody.

Během druhého dne zařaďte také syrovou zeleninu a ovoce. Připravte si z ovoce a zeleniny například salát. Do toho také začněte pít bylinkové čaje, například lipový, mátový nebo heřmánkový. K tomu vypijte alespoň dva litry čisté pramenité vody.

V rámci třetího dne si na snídani připravte smoothie z libovolného čerstvého ovoce a jogurtu s živými kulturami. Na oběd si poté dopřejte zeleninový vývar nebo zeleninu vařenou v páře. Polévku i vařenou zeleninu dochuťte jen špetkou soli nebo ještě lépe jen bylinkami. K večeři si poté připravte salát z listové a kořenové zeleniny, který můžete zpestřit sušeným ovocem nebo ořechy. Třetí den vypijte alespoň tři litry čisté vody.

A jak navázat na třídenní kúru?

I po očistné kúře se snažte co nejdéle vyhnout smaženým jídlům, fast foodu, polotovarům, sladkostem i slaným pochutinám. Ideálně alespoň po dobu jednoho měsíce. Stejně tak se pokuste co nejdéle nepít slazené sycené nápoje, alkohol a nekouřit. Naopak zařaďte konzumaci zeleninových i ovocných šťáv, polévek, vývarů, salátů, libového masa, ryb a ořechů. Denně si dopřejte porci ovoce a zeleniny. Pijte méně kávy a více bylinkových čajů. A rozhodně nezapomínejte na vodu. Dále čtěte: Dopřejte si sladký meloun každý den i se semínky, získáte pro své tělo ohromné množství cenných látek.

Zdroj info: www.coachmag.co.ukThe Journal of Modern Pharmacy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod