Ochlaďte se v parných dnech tradiční okurkovou polévkou

 Recepty 
28. června 2019 16:53 / Bronislava Silná
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tradiční bulharská studená polévka Tarator zdobená vlašskými ořechy Shutterstock
Vynikající možností, jak přežít parné dny, je orientovat se na studené pokrmy. Doporučujeme například skvělou bulharskou polévku Tarator. Tradiční bulharská studená polévka je velmi osvěžující.

Výhoda studené kuchyně ve velkých vedrech je dvojí. Jednak vám studené jídlo zpříjemní horké chvilky přes poledne, ale také nepřidáváte do svého domova více tepla kvůli vaření. Obojí stojí za to.

Potřebné suroviny

Všechny potřebné suroviny jsou naštěstí k dispozici v hojném množství. Některé možná máte i na své zahrádce, jiné určitě bez problémů zakoupíte. Budete potřebovat:

  • 1 salátovou okurku
  • 1/2 litru acidofilního mléka
  • 2 balení bílého jogurtu
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 50 ml olivového oleje
  • čerstvý kopr
  • sůl

Na dochucení se hodí také citronová šťáva.

Postup

Postup je velmi jednoduchý. Omytou salátovou okurku nastrouháme nahrubo. Utřeme si česnek se solí a dáme ho do mísy s nasekanými vlašskými ořechy. Přidáme olivový olej a promícháme. Pak přidáme nastrouhanou okurku, acidofilní mléko a jogurty. Vyladíme chuť citronovou šťávou. Polévku pak dáme vychladit. Při servírování ji můžeme ozdobit nasekanými vlašskými ořechy, petrželkou či jinou ozdobou podle naší chuti.

Příloha

Jako příloha se hodí celozrnná bageta nakrájená na plátky, ale použít lze i klasické bílé pečivo. Zajímavou alternativou je připravit kousky kvalitní uzeniny, sýru a nakrájená rajčata a další zeleninu, a jíst toto společně s vychlazenou polévkou. Letní oběd je hotov snadno. Ochladí vás a ještě polévka sama velmi prospěje vašemu zdraví. Salátová okurka je totiž zázrak pro zdraví i krásu

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47