Jak zmírnit časté bolesti hlavy?

 Zdraví 
21. července 2019 09:24 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Bolest hlavy je pro člověka utrpení  Shutterstock
Bolí vás občas hlava a nechcete neustále hltat tabletky? Bolest hlavy je velmi nepříjemná, často vám znemožní dělat i jednoduché úkony. Někdy může trvat i několik hodin či dní. Poradíme vám, jak ji zmírnit.

Příčiny bolesti hlavy mohou být různé. Často ani nedokážete vysledovat, proč vás hlava zase bolí. Pokud však trpíte často migrénami, zajděte si raději k odborníkovi, aby vás vyšetřil. Za bolestí hlavy můžou stát i některá onemocnění.

Zajděte si na masáž nebo někoho v okolí poproste, aby vás namasíroval

Za častou bolestí hlavy může stát ztuhlé svalstvo u krční páteře nebo zablokovaná šíje. Pokud máte možnost, zajděte si ještě dnes nebo v následujících dnech na zdravotní masáž.

Možná jste v situaci, kdy zrovna za masérem chvátat nemůžete. Poproste někoho v blízkém okolí, aby vám uvolnil svaly. Nemusí jít o profesionála, stačí, když na vás bude opatrný. Před amatérskou masáží si na svůj krk a záda pusťte horkou sprchu. Uvolní vás to.

Nezapomeňte pít vodu

Častým důvodem, proč některé jedince bolí hlava, je nedostatek tekutin. Pokud nedodržujete pitný režim a nevypijete během dne alespoň dva litry vody, nemůžete se divit, že trpíte bolestí hlavy.

Pokud vás trápí bolesti hlavy, zvyšte příjem tekutin alespoň o litr denně. Ve vysokých teplotách udělejte totéž, a to i v případě, že vás zrovna hlava bolet nebude.

Dopřejte si sex

Ženy, které nechtějí mít sex se svým partnerem, často využívají výmluvu, že je bolí hlava. Pokud vás hlava skutečně bolí, nevyhýbejte se mu, protože by vám vaše trápení mohl pomoci zmírnit.

Během sexu tělo vyplavuje endorfiny. Jde tzv. o hormon štěstí, který tlumí bolest a navozuje člověku radost. Pohlavní styk pro vás jistě bude příjemnější, než si dávat pravidelně pilulky na bolest.

Omezte počítač

Hlava vás může bolet i z monitoru a unavíte si tím oči. Pokud pracujete u počítače, často nemáte možnost od něj odejít, i když vás zrovna bolí hlava. Udělejte pro sebe alespoň minimum.

Každých dvacet minut se dívejte jednu minutu někam mimo obrazovku. Nepoužívejte ani mobil. Omezte ho, co nejvíce můžete, když se vrátíte z práce či školy. Trápí vás vysoký tlak? Víme, jak ho snížit bez léků.

Témata: bolest hlavy, voda, masáž,
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47