Přežijte silvestrovskou noc bez následků. Nepříjemné kocovině se dá předejít

 Zdraví 
31. prosince 2019 16:09 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rána po párty bývají často velmi krutá Depositphotos
Oslavy, večírky, párty. Během vánočních svátků je jich až až. Ovšem rána bývají často velmi krutá. Víte, jak předejít kocovině? Je to snadné.

To, jak se na vás podepíše prohýřená noc, závisí na celé řadě faktorů. Velký podíl má na tom kvalita alkoholu, jeho množství i to, s čím jej mícháte. Dále vaše pohlaví, věk, psychické rozpoložení či kolik jste toho během večera jedli. A to ještě není zdaleka vše. Existují věci, díky nimž můžete alkohol mnohem rychleji odbourávat.

Nadopujte se céčkem 

Pokud víte, že vás čeká náročná noc, nadopujte se předem vitaminem C. Ten vás ochrání od bolesti hlavy, navíc tento vitamin pomáhá odbourávat rychleji alkohol.

Dobře se najezte

Na večírek byste určitě neměli přijít hladoví a pít nalačno. Takže je dobré dopřát žaludku i něco dobrého. Ale pozor. Neřiďte se pravidlem, že to musí být něco mastného. Tím si jednak od kocoviny určitě nepomůžete, ale především si zaděláváte na pořádné žaludeční problémy. Večer byste měli začít určitě jídlem, které obsahuje velké množství bílkovin. A během večera také lehce zobejte. 

Dejte si šlofíka 

Není nic horšího, než dorazit na večírek unavený a vyčerpaný. Únava a stres způsobují rychlejší pocit opilosti, a navíc i horší stav kocoviny právě ráno. Klidně, pokud vám to čas dovolí, si odpoledne dopřejte kratší spánek, který vám dodá síly. 

Doplňujte vodu

Jakmile jste na večírku, dopřejte si kromě alkoholu také dostatek vody. Řiďte se pravidlem 1 : 1. Tedy jednu skleničku alkoholu zapijte stejným množstvím vody. Alkohol, jak je známo, rychle organismus dehydruje. Stejně tak se vyhýbejte nápojům s obsahem kofeinu, které organismus také odvodňují. Sklenici vody si rovněž dopřejte těsně před tím, než půjdete spát. 

Ranní vyprošťovák 

I když se možná ráno nebudete na to cítit, určitě si dopřejte tradiční vyprošťovák. Co vám skutečně pomůže, jsme psali zde. K obědu si dejte třeba pořádný vývar nebo klasickou česnečku. Rozhodně pomůže i procházka na čerstvém vzduchu a později klidně i ostřejší jídlo, které nabudí a rozproudí krevní oběh. Nezapomínejte doplňovat vodu. A jestli jste po probdělé noci ztratili hlas, dejte si odvar ze lněných semínek. Lžičku semínek nechte louhovat 40 minut ve studené vodě, sceďte a vypijte. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008