Trendy účes letošního roku: Sluší každé ženě a ubere pěkných pár let

 Krása 
12. dubna 2019 10:54 / Monika Thomsonová
  0
📷
12 fotografií v galerii
Buďte letos odvážné a pořiďte si barevný bob Shutterstock
Pokud již delší dobu plánujete radikální změnu účesu, tak letos je na to ideální příležitost. Již delší dobu je v trendu krátký účes pro ženy, tzv. "bob" nebo "lob". Sluší téměř každé ženě, dokáže omladit a za každých okolností vypadá skvěle.

Ať už je vám třicet, čtyřicet nebo padesát absolutním hitem je univerzální bob, který vypadá skvěle rozcuchaný, uhlazený, ale i zvlněný. Zvolit si nový účes není vůbec nic jednoduchého. Představu o svém krátkém účesu sice máte, ale jak ji vysvětlit kadeřníkovi? Pojďme si v názvech udělat jasno.

Mikádo čili bob

S pojmem mikádo jste se jistě už setkaly. Ve světě účesů se zabydlelo již ve dvacátých letech minulého století a od té doby je v různých obměnách stálicí. Moderně se mu dnes říká bob, v minulosti také bubikopf. Základem mikáda byly vlasy stejné délky, průběhu desítek let však podlehlo kreativitě kadeřníků, kteří si s délkami vlasů pohrávají. Obvykle se nosí v délce končící zhruba u brady. Může být ale i kratší a končit pod ušima. 

Lob a wob

Lob a wob jsou potom varianty bobu. Lob je zkratka pro ´long bob´, tedy účes z polodlouhých vlasů, končících zhruba na ramenou. Wob označuje mikádo se zvlněnými vlasy, které může být jak kratší, tak polodlouhé. Mikádo může mít tisíce podob. Může být sestříhané do různých délek v určitých partiích hlavy. Například nestejně dlouhé po stranách, může mít asymetrickou ofinu, patku nebo může být vzadu krátké, což je vlastně kdysi velmi oblíbená podkova.

Trendy účes letošního roku

K jakému typu se hodí lob?

Samozřejmě, tento účes je v kurzu již delší dobu, což mu přidává na oblíbenosti. Největším trendem je tupý lob, který je ostře zastřižený po bradu. Tedy souměrná linie délky vlasů, která může být doplněna o ofinku. Vyzkoušet však můžete i volnější lob, s postupně prostříhanými vlasy. Jde spíše o střapatější verzi, která nechá vyniknout vaší tváři.

Lob prostě vypadá líp a hlavně výrazně změní i obličej. Skvěle se hodí na všechny typy vlasů, od hustých kudrlinek až po jemné bez objemu. Lob totiž drží tvar mnohem lépe než prameny sahající až do pasu.

Ale pozor. I tento trik má svá pravidla. Vlasy potřebují texturu, zejména když vám chybí objem. Sáhněte po spreji pro objem vlasů, účes se vám bude lépe udržovat.

Pokud si chcete vyfoukat vlasy dohladka, držte se osvědčeného triku. Špičkou hřebenu udělejte dokonalou pěšinku uprostřed a prameny sčešte více do obličeje. Tím zakryjete část tváří a orámujete celý obličej, který okamžitě vypadá štíhlejší. Máte-li hodně jemné vlasy, raději se držte vln.

K jakému typu se hodí bob?

Pokud se rozhodnete pro změnu účesu a chcete vyzkoušet právě "bob", tak byste měly vědět, jaký "bob" se hodí k vaší tváři. Můžete vyzkoušet jeho kratší, ale i delší podobu. Máte-li oválný obličej, tak máte vyhráno, protože je to ideální typ obličeje, který snese jakýkoliv účes. V tomto případě můžete zvolit jakýchkoli druh účesu.

Pokud jste majitelkami kulatého typu obličeje, tak byste měly zpozornět, protože tento účes není pro vás tím pravým ořechovým. Mohl by totiž upozornit na plnost tváří. Při hranaté tváři byste měly zvolit spíše prostříhaného "boba", který zjemní kontury vašeho obličeje. Při podlouhlé tváři zase doporučujeme vsadit i na ofinku, která vám pomůže obličej opticky zkrátit. (Dále čtěte: Zahoďte šampon. Díky metodě No Poo budou vaše vlasy zdravější).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47