Kruhy pod očima přidají roky navíc. Naučte se je dobře zamaskovat

 Krása 
09. října 2019 06:30 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Při maskování kruhů pod očima dělá hodně žen chyby Depositphotos
Příčin vzniku kruhů pod očima je poměrně dost. Nejde jen o genetické dispozice, ale i o stres, nedostatek spánku či nedodržování pitného režimu. Ne vždy se člověku podaří se této vady na kráse zbavit, můžete ji ale pomocí jednoduchých fíglů alespoň mistrně zamaskovat.

Dodržovat zdravý životní styl by měl každý, a to bez ohledu na to, zda jej trápí kruhy pod očima. Jemná kůže pod očima také vyžaduje pravidelnou péči. Používejte kosmetiku obsahující aktivní látky chránící před škodlivinami v ovzduší.

Pokud chcete vypadat skvěle i s kruhy pod očima, musíte vsadit na dobrou dekorativní kosmetiku a naučit se pár maskovacích fint. Díky tomu bude vaše tvář opět krásná a plná života.

Dejte si cibuli, brusinky nebo rybíz

O tom, že váš jídelníček ovlivňuje i stav vaší pleti, není pochyb. Jezte proto hodně ovoce a zeleniny. Zaměřte se na brusinky, černý rybíz a cibuli. Tyto potraviny jsou plné antioxidantů, které napomáhají odplavovat škodlivé látky z těla. Dodržujte pitný režim. Aby se vám voda pila lépe, můžete ji ochutit čerstvě vymačkaným citronem a dodat tak tělu navíc i vitamin C, který posiluje cévy. Vyvarujte se časté konzumaci kofeinových a energetických nápojů.

Pozor na slunce, a to i v zimě

Chraňte se před slunečním zářením a používejte dostatečně vysoký ochranný faktor. Nejen v létě, ale i v zimním období jsou sluneční paprsky silné a dokáží podráždit citlivou pokožku. O jemnou kůži v okolí očí pečujte krémy obsahující AHA kyseliny. Přispívají k obnově buněk a tvorbě kolagenu, který zpomaluje proces stárnutí. Dopřejte si čas od času ovocné masky, které obličej rozjasní a omladí.

Povinná kosmetická výbava

Pokud máte kruhy pod očima, je třeba si pořídit tu správnou dekorativní kosmetiku. Klíčovou roli hraje korektor. Díky němu se kruhů pod očima zbavíte nejrychleji a nejsnadněji a váš obličej bude hned vypadat mladistvěji a odpočatě.

Kvalitních produktů nabízí trh poměrně hodně. Nejlépe uděláte, když sáhnete po korektoru tekuté konzistence, kterou lze velmi jednoduše zapracovat a rozetřít do ztracena. I tuhá textura však skvěle splní svou službu. Při výběru se rozhodujte podle toho, jakou máte pleť. Na sušší je vhodnější hydratační složení, které nezvýrazní suchá místa. Naopak pro mastnou se více hodí lehce pudrová konzistence, která na problematické pleti lépe drží a neslévá se do vrásek.

Jen s korektorem si ale nevystačíte, chce to mít po ruce i dobrý make-up, díky kterému celou pleť sjednotíte a zakryjete všechny barevné nerovnosti. Korektorem poté oblast kolem očí krásně prosvětlíte. Důležitý je také aplikátor. Kosmetické štětce jsou při líčení nepostradatelné. Oblíbená je ale i pěnová houbička, kterou docílíte nejen dokonalejšího efektu, ale i vyššího krytí a výdrže.

Jak zamaskovat kruhy pod očima

Než se pustíte do samotného maskování kruhů pod očima, dopřejte si pleťový peeling. Odstraní odumřelé buňky a šupinky, které by pod krycí vrstvou nevypadaly dobře, zbytečně by poutaly pozornost a mohly by snížit i výdrž make-upu. Na oblast kolem očí naneste oční gel, který má anti-age a liftingové účinky. Zklidňuje a pomůže vám od opuchlých váčků. Nezapomeňte na podkladovou bázi. Prodloužíte tím celkovou výdrž nejen make-upu, ale i samotného korektoru.

Na hodně tmavé kruhy se nebojte nanést větší množství korektoru. Nakreslete pod oči tvar trojúhelníku a následně jej celý vyplňte. Na zapracování použijte štětec nebo houbičku. Lehce ji navlhčete a vklepejte do ztracena.

Důležité je použít také kvalitní fixační sprej. V případě, že žádný nevlastníte, nahraďte jej alespoň dlouhotrvajícím pudrem. Zapracujte jej v silnější vrstvě a zbytek oprašte hustým štětcem. Během dne se nebudete muset obávat slévání do vrásek ani vzniku mastných míst zejména v oblasti T zóny. Na kruhy pod očima zabírá i zázračná zlatá maska, o které jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47