Velmi jednoduchá, ale báječný recept na nadýchaný perník

 Recepty 
14. září 2016 23:53 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Nadýchaný perník Internet
Perníkové těsto je často vykrajováno do různých tvarů, vyrábí se perníky kulaté, velmi častým motivem je perníkové srdce, zvířátka nebo třeba půllitr. Po upečení jsou pak tyto perníky zdobeny buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví.
Suroviny
2 hrnky hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje 1,5 hrnku cukru 1 čokoládový pudink 2 vejce 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce kvalitního kakaa 3 lžíce povidel, nebo marmelády 1 lžička skořice hrst nasekaných vlašských ořechů 1 čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka
Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Herce Keanu Reevese děsí peníze, které si vydělal. Raději je rozdává. Patří k nejštědřejším...

Styl

Proč je důležité sušit vlasy ručníkem dříve, než použijete výživovou masku

Tech

Je krásnější než raketoplán. Radian One je nové vesmírné plavidlo budoucnosti

Zavřít reklamu