Velmi jednoduchá, ale báječný recept na nadýchaný perník

 Recepty 
14. září 2016 23:53 / redakce
📷
1 fotografie v galerii
Nadýchaný perník Internet
Perníkové těsto je často vykrajováno do různých tvarů, vyrábí se perníky kulaté, velmi častým motivem je perníkové srdce, zvířátka nebo třeba půllitr. Po upečení jsou pak tyto perníky zdobeny buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví.
Reklama
Suroviny
2 hrnky hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje 1,5 hrnku cukru 1 čokoládový pudink 2 vejce 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce kvalitního kakaa 3 lžíce povidel, nebo marmelády 1 lžička skořice hrst nasekaných vlašských ořechů 1 čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka
Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Do českých kin míří jeden z nejočekávanějších filmů konce roku. Jennifer Lopez září v nové adaptaci...

Styl

Kůže jako mapa vnitřního zdraví: Čínská medicína považuje pokožku za vizuální otisk toho, co se děje...

Dům a zahrada

Jak docílit, aby vám vánoční kaktus kvetl celé svátky až do Silvestra? Klíčové jsou tři podmínky

Reklama