Vráskám se nevyhne nikdo. Redukovat je ale lze pomocí přírodních pleťových masek

 Krása 
28. června 2020 16:48 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Domácí pleťové masky vám zpomalí vývoj vrásek  Depositphotos
Vrásky se začínají objevovat s postupujícím věkem, jejich vývoj zcela zastavit nemůžete, ale zpomalit ano. Pokud budete o svoji pleť důkladně pečovat od chvíle, kdy ještě nemáte velké množství vrásek, můžete je zredukovat. Vyzkoušejte na ně přírodní pleťové masky.

Na redukci vrásek existuje velké množství kosmetiky. Není jednoduché se v produktech orientovat, protože každý výrobek je zhotovený z odlišných ingrediencí. Najít kosmetické přípravky, které vám budou vyhovovat, může trvat dlouho. Vyzkoušejte pleťové masky, které si vytvoříte sami doma. Inspirujte se.

Pleťová maska z rýže

Rýže obsahuje vitamin B8, který podporuje krevní oběh, stimuluje pokožku a zpomaluje stárnutí. Díky ní budete mít pleť regenerovanou. Kromě pokožky prospěje i vašemu organismu. Snižuje hladinu cholesterolu a posiluje imunitu. Pomůže vám i při hubnutí, protože vás velmi dobře zasytí. Nemusíte si ji nanášet pouze na pleť, ale můžete ji i často konzumovat.

  • 2 čajové lžíce převařené vody
  • 2 čajové lžíce medu
  • 4 čajové lžíce přírodní hnědé basmati rýže

Postup

Nejprve si uvařte rýži. Následně si nachystejte menší nádobu, kam dáte 2 čajové lžíce převařené vody, 2 čajové lžíce medu a 4 lžíce přírodní hnědé rýže. Veškeré ingredience důkladně promíchejte a směs si naneste na obličej. Po několika minutách si ji z pokožky opláchněte. Vodu, která vám zbyla z rýže, můžete použít ještě na vyčištění pleti.

Pleťová maska z mrkve

Mrkev je velmi zdravá zelenina. Kromě toho, že vám ochrání zrak, zredukuje i jemnější vrásky. Obsahuje několik vitaminů, hořčík, železo, vápník či lecitin. Snižuje vysoký krevní tlak, posiluje zubní sklovinu a podporuje střevní mikroflóru. Pravidelná konzumace mrkve prospěje vašemu organismu, ale i pokožce.

  • 1 větší mrkev
  • 2 čajové lžičky medu
  • 10 kapek citronové šťávy

Postup

Nejprve mrkev uvařte ve vodě tak, aby byla velmi měkká. Nastrouhejte ji a přidejte k ní med. Ingredience důkladně rozmačkejte, aby vám vznikla pasta. Do směsi přijdete několik kapek citronové šťávy a důkladně zamíchejte. Pleťová maska je hotová. Můžete si ji nanést na obličej i dekolt. Nechte ji působit zhruba 15-20 minut. Kromě vrásek se můžete zbavit i kruhů pod očima. Zjistěte, jak na to.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod