Léčba krvácející dásně nemusí být vždy složitá. Zkuste osvědčené rady

 Zdraví 
03. září 2018 10:13 / Monika Thomsonová
  0
📷
4 fotografie v galerii
V naprosté většině případů krvácející dásně je ale na vině nedostatečná ústní hygiena Depositphotos
Krvácení dásní má různé příčiny. V naprosté většině případů je ale na vině nedostatečná ústní hygiena. Když už problém nastal, není nutné hned letět k zubaři. Co nejdříve zkusit recepty našich babiček? Pojďme se podívat, čím je dobré ústní dutinu vyplachovat.

Mořská sůl

Vlažná voda s mořskou solí pomůže uklidnit podrážděné dásně, dezinfikuje je a zmírní i bolest. Proplachujte si jí ústa 15 sekund dvakrát až třikrát denně.

Sezamový olej

Sezamový olej nejen dezinfikuje, ale má i antibakteriální účinky, což se v případě namnožení bakterií může hodit. Nalijte polévkovou lžíci oleje do vody a kloktejte až 15 minut. Následně si vypláchněte ústa čistou vodou. Opakujte každý den po dobu jednoho měsíce.

Heřmánkový čaj

Heřmánek pravý má antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. Připravte si čaj ze dvou až tří lžic sušené byliny, louhujte 10 minut a vyplachujte jím ústa třikrát denně. Tuto proceduru provádějte až do doby, kdy zánět a citlivost ustoupí.

Tee tree oil

Má podobné vlastnosti jako předchozí zmíněné látky, avšak má také antibiotické účinky, což je mimořádně příznivé při léčbě zanícených a ustupujících dásní. Používat ho můžete i při krvácejících dásních. Kápněte jednu až dvě kapky do zubní pasty a čistěte si jí zuby, avšak maximálně dva až tři týdny. Jak si vyrobit domácí zubní pastu s olejem tea tree jsme psali před časem.

Zelený čaj a brusinková šťáva

Platí, že čím více čaje vypijete, tím lépe. A můžete s ním i jenom vyplachovat ústa. Zelený čaj je dokonce vědecky zkoumán při léčbě parodontózy. Podobně to je i s brusinkovou šťávou, která je spolu se zeleným čajem volbou číslo jedna při ustupujících dásních. Skvělý trik na krásné zuby! Dokážete to během několika sekund. Čtěte více.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47