Začít s běháním v zimě přináší mnoho výhod

 Zdraví 
30. prosince 2020 08:10 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Běh je ideální sport na hubnutí, takže byste s ním měli začít už teď Depositphotos
Většina lidí se mylně domnívá, že začít s během v zimě není dobrý nápad. Odrazuje je chladné počasí. Někteří se bojí, že kvůli tomu onemocnění. Všechno jsou to však spíše výmluvy. S běháním můžete začít v jakémkoliv ročním období. Běh v zimě má navíc velké výhody. Zjistěte, proč s ním začít už nyní.

Začínat běh v zimě je velmi dobrý nápad hned z několika důvodů. Nebude vám takové horko jako v jiných ročních obdobích. Nemusíte se bát, že prochladnete, pokud si pořídíte kvalitní oblečení na sport a nebudete se extrémně přepínat. Vykročte ze své komfortní zóny a postavte se k nové výzvě čelem.

Udržíte si o vánočních svátcích svoji původní váhu

Běh je ideální sport na hubnutí, takže byste s ním měli začít už teď. Během vánočních svátků se nelze ubránit různým dobrotám, což způsobí rychlé nabírání tuků. Pokud nechcete o Vánocích přibrat pár kil a zároveň se nehodláte vzdát sladkostí, začněte běhat.

Nemusíte podávat žádné velké výkony. Stačí si na dvacet minut denně vyběhnout v blízkém okolí. Když se hodně zadýcháte a nebudete moct s během pokračovat, vystřídejte ho za rychlou chůzi. I během ní můžete spálit několik kilokalorií.

Vyženete z těla napětí

Před Vánoci lidé často pociťují největší stres v roce. Letos je ještě umocněný pandemií. Málokdo se v tomto období necítí ve stresu či pod velkým tlakem. Špatným náladám a depresím nahrává i chladné počasí a málo světla. V zimě lidem chybí nejvíce vitaminu D, takže je potřeba, aby každý den strávili určitý čas venku.

„Běh může pomoci zmírnit napětí. Gauč, televize a topení ztěžuje odchod z domu. V zimě mnoho lidí zjistí, že běhání je v zimě ideální, protože si uvědomí, kolik času zbytečně tráví doma,“ tvrdí lékař Michael Burdon, který se zaobírá sportovní medicínou. Dále čtěte: Pro zdraví a pevné tělo vyzkoušejte cvik prkno. Vytrvejte měsíc a uvidíte první výsledky.

Chřipková sezona vás neskolí

Chřipková sezona se pomalu blíží. Letos bude navíc spojená i s covidem-19, takže je potřebovat posilovat imunitu. Díky běhání v zimě se zocelíte a budete odolnější proti virům. „Pokud nejste nemocní, běhání v zimě je pro vás bezpečné. Běh v chladném počasí výrazně zlepší imunitní systém, čímž vás ochrání v období, kdy mezi lidmi nejvíce koluje nachlazení,“ vysvětluje doktor Burdon. Nyní už nemáte nad čím váhat, jděte si zaběhat ještě dnes.  

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve