Tři top recepty na domácí hořčici, které musíte rozhodně vyzkoušet

Nejdůležitější ingrediencí k letnímu grilování je hořčice
📷
Další 3 fotografie v galerii
 Recepty 
04. července 2018 11:25 / Shutterstock
  0   0
Letní dny patří k těm nejkrásnějším. A krásnou a oblíbenou aktivitou v letních podvečerech je bezesporu grilování. Na gril házíme téměř všechno. Různé druhy masa, houby, zeleninu či dokonce ovoce. Bez čeho se při grilování neobejdete?

Asi se všichni shodneme, že důležitou součástí grilování je i hořčice. Ta dokáže dokonale zvýraznit chuť masa a udělat z těžkého pokrmu jemnou pochutinu. Na pultech najdete různé druhy hořčice, ale co zkusit udělat si vlastní? Máme pro vás tři nejlepší recepty na domácí hořčici!

Plnotučná domácí hořčice

Budeme potřebovat

  • 100 g semínka (bílé hořčice)
  • 150 ml jablečného octa
  • 150 ml vody
  • 3 PL medu
  • sůl

Postup

Ocet s vodou svaříme a horkou, ne vařící vodou, zalijeme hořčičná semínka. Necháme nabobtnat asi 15 minut. Přidáme zbylý roztok, med a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dosolíme nebo dosladíme. Pro hezčí žlutou barvu můžeme přidat trochu kurkumy. Do základního receptu můžeme přimíchat podle chuti bylinky s trochou oleje. Výborná je kombinace s estragonem či křenem.

Kremžská hořčice

Budeme potřebovat

  • 1 PL lžíce větších tmavých hořčičných semínek
  • 1 PL lžíce menších tmavých hořčičných semínek
  • 4 PL lžíce žlutých hořčičných semínek
  • 125 ml mletého hořčičného prášku
  • 1 PL octa - nejlépe bílý vinný
  • 125 ml vody
  • 1 PL medu
  • 1/2 kávové lžičky soli

Postup

Semínka vysypeme do hmoždíře nebo do mlýnku na koření a rozemeleme na hrubší prášek. Pomletá ​​semínka dáme do misky, přidáme hořčičný prášek, sůl a promícháme. Přidáme ocet, med a vodu a vymícháme na požadovanou konzistenci. Pokud by se vám hořčice zdála hustá, přidejte trochu vody a znovu promíchejte. Pokud by se vám zdála řídká, zahustíme ji hořčičným práškem. Hořčici dáme do sterilizovaných sklenic, dobře uzavřeme a skladujeme v chladničce. Z hořčice si můžete vyrobit i mast na bolest kloubů. Více jsme psali zde.

Pikantní hořčice

Budeme potřebovat

  • 1-2 cibule
  • 1 balíček Deko
  • 1,5 dcl cukr krystal
  • 2 dl kvasného lihového octa (můžete použít i obyčejný vinný)
  • 3-5 ks feferonek
  • 1-2 zelené papriky
  • 2 dcl olej
  • 1-2 rajčata
  • 2 dcl plnotučná hořčice (z předchozího receptu)
  • 10 g česnek

Postup

Veškerou zeleninu důkladně očistíme a pokrájíme na menší kousky. Přidáme olej, deko, cukr, ocet a uvedené množství plnotučné hořčice. Vše spolu vaříme asi 30 minut. Rozvařenou směs rozmixujeme a hotovou domácí pikantní hořčici plníme do sklenic. Zavíčkujeme a podáváme podle chuti.

A jakou zkušenost máte s domácí hořčicí vy osobně? Podělte se s námi o další skvělé recepty.

Monika Thomsonová | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Karnak: Dechberoucí komplex a srdce Egypta

Dům a zahrada

Jaro je tady, připravte se na pěstitelskou sezonu

Bydlení

Kompostér se hodí na každou zahradu. Vyrobit ho zvládnete za pouhé dvě hodiny

Zavřít reklamu