Léčivé pijavice: Těchto problémů vás dokážou rychle a bezbolestně zbavit

 Zdraví 
20. září 2018 17:47 / Martina Langová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Pijavice lékařská dokáže zatočit s mnohými obtížemi Depositphotos
Pomáhají téměř na jakýkoliv zdravotní problém. Jako doprovodná léčba moderní medicíny jsou léčivé pijavice naprosto skvělé. Pomáhají rychle, účinně a bezbolestně. Zároveň jsou vhodné i pro naprosto zdravé lidi, kterým jde jen o prevenci.

Pijavice lékařská patří do čeledi kroužkovců a řadí se mezi vzácný druh. Je tmavě hnědě zbarvená a dorůstá od délky 100-150 milimetrů. Chová se v mělkých bahnitých nádržích, vyhřívaných sluncem. I v přírodě má ráda místa s klidnou neproudící vodou.

Hirudoterapie

Metoda, která léčbu pijavicí lékařskou využívá, se nazývá hirudoterapie. Jedinečná je zejména tím, že neléčí pouze daný problém, se kterým člověk k terapeutovi přišel, ale léčí v podstatě tělo jako celek. Působí jak na imunitní systém člověka, tak i na látkovou výměnu. Látky, které pijavice do našeho těla vpouští prostřednictvím svých slin, dokážou dokonce likvidovat veškeré nežádoucí bakterie v organismu.

Pijavice se přikládají na tělo podle určitého schématu. Proto je nutné zajít za odborníkem, který ví, jak použít pijavice právě na vás. I délka sezení je u každého odlišná. Může to být půlhodina, ale tady dvě hodiny. Po odejmutí pijavice je na místě aplikace ranka, která se sama zhojí.

Léčivé pijavice

Látky ve slinách pijavic pomáhají léčit vysoký krevní tlak, křečové žíly, migrény, hemeroidy, povzbuzují imunitní systém, léčí bolesti kloubů a svalů a spoustu dalších zdravotních potíží. Proč bolestivé hemeroidy vznikají, se dočtete v našem článku zde.

Nepomáhají upravit jen postižený orgán, ale jedná se o živý, velmi složitý originální stimulátor, působící na celý lidský organizmus. Detoxikují a preventivně chrání před infarktem a vysokým tlakem. Preventivně stačí zajít na pijavice jen jednou za čas, pro cílenou léčbu je nutné podstoupit sérii sezení, případně je i za čas zopakovat.

Průběh terapie

Léčba spočívá v tom, že zároveň jak saje krev, vpouští do svého hostitele aktivní látky, které mají léčivý účinek. Je tedy zcela mylná představa lidí, že pijavice léčí pouze tím, že z nás pouze vysaje krev, jako při kdysi hodně používaným způsobu léčby „pouštěním žilou“. V přírodě se vyskytuje cca 600 druhů pijavic. Z toho se pouze tři druhy používají k léčebným účelům. A to právě pro léčivé účinky látek, které v sobě mají. Tyto pijavice lékařské se v přírodě vůbec nevyskytují. Chovají se převážně na biofarmách, kde musí být přísně dodržené podmínky chovu.

Samoléčba

Na první pohled se může zdát, že přikládání pijavic není nic, co by běžný člověk nezvládnul sám. Avšak toto přikládání je velmi individuální, nelze jen tak někam položit pijavici a čekat na zázrak. Musíte přesně vědět kam a jak ji umístit. S tím umí terapeut poradit. Stejně tak s množstvím přikládaných pijavic. To závisí nejen na zdravotním problému, ale i na hmotnosti člověka a dalších parametrech.

Pokud tedy máte chuť to zkusit sami, koupit si pijavice a pomocí nich se léčit, je to možné, ale ne úplně snadné. Problém je i v tom, že jedna pijavice nesmí být použita pro více lidí, tudíž ani jejich střídání v rámci rodiny není možné. V takovém případě je nutné jich pěstovat víc a v různých nádobách, které budou označené jmény, komu je pijavice určena.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve