Návod, který si zamilujete: Nakládané okurky bez zavařování

 Recepty 
31. července 2019 11:29 / Monika Thomsonová
  16
📷
6 fotografií v galerii
Zkuste letos nakládané okurky trochu jinak Shutterstock
Máte rádi okurky, ale nebaví vás zavařování? Máme pro vás jednoduchý tip. Zkuste nakládané okurky bez zavařování, které chutnají úžasně a jejich příprava vám zabere minimum času.

V letních dnech jsou úžasným osvěžením právě nakládané okurky. Někdo si je v létě neodpustí k jakémukoliv jídlu a někdo jiný si s nimi vystačí i bez hlavního jídla. Každý nakládá okurky svým nejoblíbenějším a snad i nejpohodlnějším způsobem. Mohou být sladší, slanější nebo kyselejší. Proti gustu nelze nic namítat.

Co budete potřebovat?

  • několik kusů okurek
  • kilo strouhaných okurek
  • 2 lžíce soli
  • pár snítek kopru
  • česnek
  • hořčičná semínka

Jak na to?

Do třílitrové nádoby dejte hořčičná semínka. Zasypte je strouhanými okurkami a přidejte dobře umyté celé okurky. Poté dejte znovu vrstvu strouhaných okurek.

Přidejte česnek a kopr a postup opakujte, než Vám dojdou suroviny. Nakonec zasypte solí, zalijte šťávou z nastrouhaných okurek a můžete přidat bobkový list.

Zavíčkujte sterilním víčkem a uložte do chladu. Ve sklepě Vám takto naložené okurky připravené bez zavařování vydrží i dva roky. A když už máme stále po ruce skvělé nakládané okurky, můžeme si udělat jednoduchou a dietní pomazánku, která je pro teplé dny příjemné osvěžení.

Recept na jednoduchou okurkovou pomazánku

Budeme potřebovat

  • 3 větší naložené okurky
  • jednu cibuli
  • malý kelímek bílého jogurtu
  • 100g taveného sýra nebo nastrouhaného eidamu
  • sůl dle chuti

Zavařené okurky nastrouháme na jemném struhadle a slijeme vodu. Pokud děláme z eidamu můžeme ji tam nechat. Od toho se pak odvíjí hustota pomazánky. Smícháme s nadrobno pokrájenou cibulkou a ostatními surovinami. Přisolíme podle slanosti sýra. (Dále čtěte: Léčivé účinky láku z kyselých okurek. Na co všechno zabírá).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Černý kašel a atypické zápaly plic trhají rekordy: Jak s nimi lékaři bojují a co nás podle odborníků...

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky