Dopřejte si každý den hrstičku mandlí. Snižují riziko infarktu

 Zdraví 
11. prosince 2019 10:44 / Eva Vogelová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Mandle jsou bohaté na vitaminy a minerály Depositphotos
Mandle jsou plodem mandlovníku. Většina lidí má za to, že jde pouze o chutné ořechy. Pokud patříte mezi ně, mýlili jste se. Mandle obsahují velké množství prospěšných látek, jsou doslova vitaminovou bombou. Zjistěte, jak prospívají zdraví.

Mandle byste měli jíst každý den. Můžete je konzumovat oloupané i neoloupané. Pokud vám chutnají více oloupané, přiveďte vodu k varu a poté do ní nasypte mandle. Nechte je tam zhruba minutu. Následně je přeceďte a jednotlivé mandle zmáčkněte mezi prsty. Slupka sama sklouzne.

Prevence před vznikem infarktu

Infarkt je jedna z nejčastějších příčin úmrtí. Jde o strašák, kterého se bojí především starší lidé. Může však potkat i mladší jedince. Pokud z něj také máte strach, chraňte své srdce tak, že budete každý den jíst hrst mandlí.

Mandle obsahují nenasycené mastné kyseliny a bílkoviny. Ořechy jsou také bohaté na vitamin E, který zabraňuje vzniku chronických onemocnění srdce. Obsahuje i hořčík, který vás ochrání před infarktem.

Chrání paměť

Mandle jsou bohaté na L-karnitin. Jde o látku, která podporuje vytváření nových nervových spojení a chrání ty stávající. Pomáhá tedy udržovat zdravou paměť. Díky tomu snižuje riziko vzniku Alzheimerovy choroby.

Prevence rakoviny tlustého střeva

Rakovinou dnes onemocní spousta lidí. Některým se z ní podaří vyléčit, ale jiným ne. Trápí čím dál mladší jedince. Kvůli velké četnosti výskytu rakoviny byste se před ní měli chránit. Mandle snižují pravděpodobnost vzniku rakoviny tlustého střeva.

Mandle také zlepšují průchodnost střev. Díky pravidelné konzumaci mandlí ve střevech potrava nezahnívá a netvoří se tam tolik toxických látek. Mandle navíc obsahují vitamin B17, který má protinádorové účinky. Díky těmto všem pozitivním účinkům se jíst pravidelně mandle opravdu vyplatí.

Ochraňují zuby a kosti

Mandle obsahují velké množství vápníku a minerálů, takže mají pozitivní vliv na zuby a kosti. Navíc vás ochrání před vznikem osteoporózy. Kromě toho prospívají i nehtům a vlasům. Díky nim budou pevnější a zdravější.

Přidávají tělu energetické hodnoty

Pravidelná konzumace mandlí pomáhá lidskému organismu lépe kumulovat a využívat energii. Pokud se cítíte během dne vyčerpaní a ztrácíte v práci pozornost, jezte velké množství mandlí.

Vždy, když vás popadne chuť na sladké, namísto čokolády si dejte mandle. Kromě mandlí byste do svého jídelníčku měli zařadit i datle. Mají na lidský organismus také pozitivní vliv.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47