Jak lze zabránit nepříjemnému mlžení brýlí při nošení roušky

 Ostatní 
27. března 2020 11:20 / Eva Vogelová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Nosit roušku s brýlemi není příjemné  Pexels
V tuto chvíli musí nosit roušku úplně všichni. Mnohým se na ni těžko zvyká, protože ji nosit až doposud nikdy nemuseli. Problém s rouškou mají především ti, kteří používají dioptrické brýle. Ty se totiž v kombinaci s rouškou rosí. Jak tomu zabránit?

Nošení roušek není patrně příjemné pro nikoho, vyloženě omezující je to však pro ty, kteří nosí dioptrické brýle. Celé se jim totiž zamlží a oni přes ně nevidí téměř nic. S tím však lze něco provést. Přečtěte si následující tipy, které vám používání roušky a brýlí usnadní.

Správná rouška

V prvé řadě je důležité myslet na to, jakou roušku si pořizujete. Pokud máte tu možnost, pořiďte si či si ušijte roušku, která bude nad nosem dobře těsnit. Brýle si totiž zadýcháte skrze neutěsněnou roušku. Vaše rouška by měla mít ideálně všitý měkký drátek, který si můžete vytvarovat podle svého nosu.

Pokud takovou roušku nemůžete nikde sehnat, upravte si tu svoji tak, abyste si brýle nezadýchali. Nahrňte si ji co nejblíže k očím a brýle si posuňte trochu níž na nos, abyste s nimi roušku překryli. Díky tomu se brýle budou rosit méně.  

Tuhé mýdlo

Nachystejte si tuhé mýdlo. Opatrně s ním potřete skla u brýlí. Nedělejte to cik cak, ale ze shora dolů, nebo zespoda nahoru. Neměli byste na ně nanášet příliš velkou vrstvu. Následně si film z mýdla rozetřete suchým hadříkem.

Můžete použít i ten, který běžně používáte na čištění skel, nebo jednoduše zkuste mýdlo rozetřít papírovým kapesníkem. Vytvoří se vám mastný film, díky kterému se brýle snadno nezamlží.

Jar

Možná vám to přijde zvláštní, ale proti zamlžování brýlí funguje i jar. Pokud si je nechcete mastit tuhým mýdlem, můžete zkusit čisticí prostředek na nádobí, který zvládne dobře zbavit veškeré mastnoty.

Nalijte do nádoby trochu studené vody a přidejte malé množství jaru. Brýle si umyjte ve vodě s jarem. Následně by se vám brýle už neměly tolik mlžit.

Pěna na holení

Proti mlžení brýlí můžete vyzkoušet i pěnu na holení. Stačí, abyste si malé množství nanesli na brýle a rozetřeli s pomocí čistého hadříku. Podobně jako u předchozích tipů se na brýlích udělá ochranný film, díky kterému se brýle neorosí. Dále čtěte: Jak si sterilizovat domácí roušky?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47