Zvětšuje se vaše pěšinka ve vlasech? Víme, co to znamená a co s tím

 Krása 
22. května 2021 16:49 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Řídnoucí pěšinka trápí mnoho žen Depositphotos
Pokud v zrcadle sledujete, jak se vaše pěšinka ve vlasech stále zvětšuje, nejste v tom rozhodně sami. Řídnutí a ztráta vlasů jsou s přibývajícím věkem častější. Jak již bylo řečeno, existuje řada zdravotních důvodů pro vypadávání vlasů, což je proces, který u většiny žen začíná právě u pěšinky. Jak lze tento problém řešit?

Hlavním důvodem pro řídnutí pěšinky ve vlasech je samozřejmě jejich vypadávání. Podle newyorského trichologa Pennyho Jamese může jít hned o několik zdravotních problémů včetně difúzní alopecie, androgenní alopecie, problémů se štítnou žlázou nebo o syndrom polycystických vaječníků (PCOS). "Toto vše způsobí ztrátu vlasů a vytvoří řídkou pěšinku,“ vysvětluje James. Proto je nutné vyhledat odborného lékaře nebo trichologa, aby bylo možné stanovit léčebný plán, protože tyto problémy zkrátka nespraví sebelepší péče o vlasy a pokožku hlavy.

Jakmile si všimnete problému, začněte jednat

Určení příčiny řídnutí pěšinky prozradí, zda vlasy znovu narostou. James ale bohužel říká, že to obvykle už nejde zvrátit. "Čím rychleji přijmete opatření, když uvidíte první známky řídnutí, tím lepší výsledky budete mít,“ říká. "Nejdůležitější je získat správné informace o tom, co způsobuje vypadávání vlasů.“

Jakmile lékař nebo tricholog určí důvod vašeho problému, s největší pravděpodobností dostanete nějakou léčbu na předpis a rovněž vitaminovou kůru. Bez léčby odborníkem se ale vaše problémy budou jen prohlubovat.

Tipy pro podporu růstu vlasů

Ačkoli je nejdůležitějším aspektem řešení celého problému spolupráce s lékařem na nalezení přesné příčiny řídnutí pěšinky, má James i několik tipů, které vám pomohou podpořit růst vlasů.

Nejprve si každý den udělejte masáž. "Masírování pokožky hlavy minimálně čtyři minuty každý den uvolní napětí a zlepší krevní oběh,“ vysvětluje James. "Několik odborných studií ukázalo, že jednoduchá masáž pokožky hlavy může zlepšit její zdraví a snížit padání vlasů.“ A vyhýbejte se používání těžkých olejů, říká James. "Mohou ucpat folikul a bránit budoucímu růstu vlasu,“ varuje.

A i když se to může zdát jako podivná rada, zvláště když cílem je udržovat folikuly čisté, myjte si vlasy méně často. Čím méně si totiž vlasy budete mýt, tím menší riziko vysychání pokožky hlavy hrozí. A jak dobře víme, právě suchá pokožka je náchylná k vypadávání vlasů. A něco podobného platí i pro ženy, které rády nosí vlasy do culíku. Neustálé tahání a napínání vlasů totiž vede k trvalému poškození folikulů a zabrání jim v normálním provozu. V extrémních případech dojde až na trakční alopecii. Dále čtěte: Chcete-li mít krásné a zdravé vlasy, vsaďte na med.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47