Holíte si klín? Možná, že to je důvod vašich častých potíží

 Zdraví 
09. listopadu 2018 07:21 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Většina žen se nevzhledných chloupků pravidelně zbavuje Shutterstock
Holit nebo neholit chloupky v intimních partiích? Pokud jste zastánci první možnosti, pak vězte, že podle lékařů mají chloupky docela zásadní vliv na zdraví vaší vaginy.

Drobné chloupky nám pokrývají celé tělo. Chrání totiž naši pokožku a pomáhají naše tělo udržet v teple. Během puberty pak chlupy začnou tmavnout, stávají se tlustší a tmavší. Právě v tomto období sahá většina žen i mužů poprvé po holícím strojku a zbavují se chlupů na nohách, v podpaží i v klíně. Ale právě na tomto místě mají poměrně důležitý úkol a bez nich můžete i trpět na různé infekce a nemoci.

Častější infekce

Ochlupení na intimních partií funguje jako takový airbag, který pomáhá odrazit bakterie a nežádoucí patogeny od průniku do vaginální části. A díky tomu je pak mnohem menší pravděpodobnost, že by u vás mohla propuknout kvasinkové infekce. Důležité je udržet intimní místa suchá a bez potu.

Lapač feromonů

Věřili byste tomu, že tím, že si holíte klín, takto přicházíte o možné partnery? Podle výzkumů totiž chloupky zachycují feromony, což jsou sexuální pachy tvořené tělními chemikáliemi, které lákají partnera.

Pozor na vosk

Samozřejmě, že depilace voskem má své váhody. Díky němu vydrží vaše nohy i další partie mnohem déle bez chloupků. Na druhou stranu si tím pokožku poměrně hodně dráždíte. A zvlášť v intimních partiích, kde je kůže velice citlivá. Proto také tam hrozí větší riziko vzniku nepříjemných pupínků, které se mohou vyvinout do abscesů.

Zkuste šetrnější metodu depilace pomocí cukrové pasty. A snadno si ji můžete vyrobit i doma. Návod, jak na to, jsme psali zde. Pokud ale dáváte přednost holení, ujistěte se vždy, že máte žiletku pořádně umytou a dezinfikovanou. I v tomto případě může totiž dojít k podráždění pokožky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod