Chcete, aby vám správně fungovaly orgány? Dodržujte toto pravidlo a máte vyhráno

Ne nadarmo se říká, že jsme to, co jíme
📷
Další 4 fotografie v galerii
 Zdraví 
06. listopadu 2018 09:49 / Shutterstock
  5   0
Chcete udělat něco pro zlepšení funkce vašich orgánů? Je to opravdu jednoduché. Stačí se podívat, co vám konkrétní ovoce nebo zelenina připomíná a máte vyhráno. Už slavný lékař Hippokrates kdysi řekl: „Nechť se potraviny stanou tvými léky.“

Ne nadarmo se říká, že jsme to, co jíme. A je velmi dobře, že v současné době velká část populace začala dbát na kvalitu potravin. Pojďme se podívat na tzv. pravidlo podobnosti. Některé věci hodně překvapí.

Ledviny a fazole

Fazole nám pomáhají se správnou funkcí ledvin. Jsou i v angličtině pojmenované přímo Kidney beans (kindey znamená ledvina). Obsahují hodně železa, draslíku, bílkovin, vlákniny, hořčíku a kyseliny listové. 

Žaludek a zázvor

Připomíná vám zázvor žaludek? Nám také. Možná proto se ani nebudete divit, že zázvor je osvědčenou úlevou při žaludečních a zažívacích potížích. Snižuje totiž agresivitu žaludeční kyseliny a zvyšuje tvorbu trávicích šťáv.

Navíc velmi dobře zabírá proti nadýmání a plynatosti. Zázvor je společně s kurkumou považován za jednu z nejsilnějších protizánětlivých potravin. Nejlepší je uvařit si z čajové lžičky nastrouhaného zázvoru čaj. Nebo zkuste pít zázvorovou vodu na lačný žaludek. Nestačíte se divit, co všechno s vaším tělem dokáže

Batáty a slinivka

Batáty zase nápadně připomínají slinivku břišní. A tyto sladké brambory prý dokáží vyrovnat hodnotu glykémie u diabetiků a navíc obsahují velký podíl betakarotenu.

Srdce a rajče

Co srdce? Rozkrojené rajče nám připomíná srdeční komory. Je v nich obsažen lykopen, který slouží jako prevence srdečních chorob. Navíc je dobré rajčata smíchat se zdravým tukem, třeba i avokádem a vše se znásobí. Takže takové guacamole je pro vaše srdce doslova ráj.

Mozek a ořechy

Co nám pomůže na náš mozek? Podobnost je až ohromující. Je to vlašský ořech. Obsahuje hodně omega-3 mastných kyselin, které jsou potřeba k fungování mozku. Dále snižují riziko kardiovaskulárních chorob, artritidy a Alzheimerovy choroby. O tom, jak vlašské ořechy prospívají našemu organismu, jsme psali nedávno.

Krev a červené víno 

Červené víno v té tekuté podobě. Obsahuje hodně antioxydantů a resveratrol. Odborníci tvrdí, že 1-2 decky denně mají pozitivní účinky na kvalitu naší krve, kde zamezují vzniku krevních sraženin. 

📷
4
fotografie
Monika Thomsonová | inStory.cz
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Víkend v ruské metropoli je skutečným zážitkem. Moskva vás pohltí a jen tak nepustí

Zprávy

Tesco nabízelo kapustu nadupanou zákeřnými pesticidy

Bydlení

Propadněte i vy kouzlu neodymových magnetů