Energetický upír nemusí být pouze člověk. Energii vám vysávají i tyto věci

 Ostatní 
05. listopadu 2018 12:31 / Monika Thomsonová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Energii vám nemusí ubírat jen lidé, ale i věci, které kolem sebe shromažďujete Shutterstock
To, proč nám nějaká věc dokáže ubírat energii, stále zůstává záhadou. Ale často to bývá právě oblíbený domácí kousek, který jste si nedávno zakoupili a který vás "ničí". Většinou jde o nábytek nebo interiérový doplněk, který je ve vaší domácnosti vcelku zbytečný a dá se říci, že vám to právě takovým "vysáváním" energie dává najevo.

Víte, jaké jsou nejčastější věci v domácnosti, které z vás dokážou vysát energii? Každý má pár takových kousků doma, tak co se jich zbavit?

Zrcátka

Zrcátka a zrcadla byla odjakživa považována za magická, a proto je zcela jasné, že budou první na našem seznamu. Třeba slepá zrcadla. Taková zrcadla se odspodu odlupují, jsou našedlá, matná a k ničemu neslouží. Určitě se najde pár domácností, kde jsou považována za vkusnou starožitnost, popřípadě se už dlouho odkládá jejich vyhození. Taková zrcadla však patří k vysavačům energie.

Dárky

Další věcí, která vás dokáže obrat o energii, jsou dárky. Mohou být od přátel, ale i od nepřátel, respektive lidi, kteří vám nepřejí nic dobré. Takového dárku, který vám daroval někdo, kdo vás nemá rád nebo vy jeho, se zbavte co nejrychleji, i když je drahý či krásný. Stejně není dobré mít vystaven dárek, který se vám nelíbí. Oba vám totiž ubírají energii.

Pryč s rozbitými věcmi

Každý z nás má doma něco, co je pokažené. Ať už jsou to dvířka na skříni, zlomený věšák, kapající kohoutek, nefungující světlo a podobně. A přesně toto jsou další zloději energie. Vše, co je pokažené nebo co funguje pouze zpola, je třeba okamžitě odstranit. Jsou to věci, které se skoro nikdy nedají opravit a vy do nich budete zbytečně investovat energii i peníze.

Pryč se vzpomínkami na expartnera

Do této kategorie rozbitých, porouchaných či dosluhujících věcí v domácnosti, lze zařadit i ty po vašem ex. Rozchod rozhodně nepatří mezi hezké chvíle v životě a každá jedna věc, která vám tento okamžik připomene, vám ubírá energii. Stejně tak i vzpomínky, které zůstanou ukryté v předmětech, vám mohou kazit náladu a znepříjemňovat vám život. O tom, jak se vyrovnat s rozchodem, jsme psali před časem.

Suché květiny

Máte raději suché kytice namísto těch čerstvých? Tak v tom případě máte problém. Uschlé květiny a stejně i ty umělé patří k silným lovcům energie. Suchou kytici si můžete ponechat určitý čas, pár měsíců, ale pak byste ji měli nahradit živou a čerstvou. 

Sváteční výzdoba

V podobném duchu se nese i sezónní výzdoba bytu. Pokud patříte k lidem, kteří mají svátky rádi, hlavně ty vánoční, tak pak víte, kolik práce vám dá hezká sváteční výzdoba. Je jasné, že s jejím odklízení někdy trochu váháte a než se nadějete je březen. A to je špatně. Měli bychom se obklopovat pouze aktuálními věcmi, kterými právě žijeme.

Staré hračky i oblečení

Máte doma hračky po vašich dětech? Pryč s nimi! Mít doma odložené dětské hračky má několik nevýhod. Pokud se k vám dospělé dítě vrátí, můžete v nich vyvolat nepříjemné pocity, že už dítětem dávno není a to je někdy silnější, než ty příjemné vzpomínky na dětství. Stejné pocity a pravděpodobně silnější, vyvolají hračky ve vás. Budete truchlit za obdobím, kdy bylo vaše dítě ještě malé. A působí to negativně na naši energii i náladu. Některé hračky je opravdu škoda vyhazovat. Poradíme, jak je využít. Čtěte zde.

Stejně byste se měli zbavit i starého oblečení. To se týká kousků, které jste nenosili více než rok.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve