Cítíte se unavení víc než kdy jindy? Zkuste těchto pár tipů

 Zdraví 
23. ledna 2019 00:06 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nedostatek energie je v zimě obvyklý Depositphotos
Nálada pod bodem mrazu, únava a celkové vyčerpání. Tak se cítí většina z nás právě v tomto období, kdy za tmy chodíme do práce i z práce, a všechno je pro nás více vyčerpávající. A na další aktivity, které v letních měsících s radostí provozujeme, už nemáme ani pomyšlení.

Aby se vaše nálada zlepšila a měli jste alespoň o něco více energie, přinášíme vám pár tipů na překonání zimní únavy.

Snídaně je základ

Každý den by měl začít vydatnou snídaní, která pomůže nastartovat tělo i ducha. Jejím základem by mělo být vajíčko, které udělá vašemu tělu skvělý základ pro celý den a navíc nebudete mít brzy hlad.

A pokud nejste zrovna příznivci vaječiny nebo volského oka, sáhněte po ovesné kaši. A když vše navíc zapijete šálkem dobrého čaje, váš mozek bude připraven na celodenní výkon, takže se nebudete cítit otupělí.

Nenechte se rozhodit budíkem

Ačkoli to pro mnoho z nás není příliš reálné, k tomu, abychom byli svěží už od rána a fungovali po celý den, přispívá ranní vstávání bez budíku. Nejhorší pro lidský organismus je, když jej z hlubokého spánku vytrhne nepříjemné zvonění. A stejný režim bychom měli dodržovat také o víkendu. Tedy vstávat ve stejný čas a také ve stejný čas chodit do postele. 

Tip: Pokud víte, že bez budíku nevstanete, zkuste si pořídit nějaký fitness náramek. Ten dokáže podle celonoční monitorace spánku člověka vzbudit tak, že mu zavibruje na ruce ve chvíli, kdy není v hluboké fázi, takže je po probuzení čilý a svěží.

Pitný režim platí i v zimě

Většina lidí se také domnívá, že pitný režim je třeba dodržovat pouze v parných dnech, opak je však pravdou. Také v tomto období je dobré nastartovat tělo i krevní oběh sklenicí vody a pokračovat v jejím popíjení po celý den. Čistá voda totiž dokáže tělu dodat potřebnou energii, pokud navíc trpíváte bolestmi hlavy, je vám jasné, že pitný režim prostě ošidit nemůžete nikdy.

Tip: Pokud trpíte na bolesti hlavy, křeče v nohách nebo jste během celého dne jednoduše nesví, rozpusťte si každé ráno ve sklenici vody hořčík. V této formě jej tělo lépe vstřebává a uvidíte, že vám bude už po pár dnech lépe.

Příjemné prostředí

Světlo a barvy dělají své, ať chceme, nebo ne. Proto si do kanceláře pořiďte květiny. Jednak vám zlepší náladu, navíc pomáhají k čištění vzduchu. A když si k nim navíc zapálíte aromalampu s nějakou příjemnou citrusovou vůní, bude vám lépe, protože právě tyto plody stimulují mozek. Nebo si klidně pár plátků citronu přihoďte do sklenice vody. 

Zapomeňte také na práci v šeru. Pokud nemáte dostatek denního světla, mějte všude rozsvíceno. A pokud máte například přes obědovou pauzu možnost jít ven, projděte se pár minut na čerstvém vzduchu.

Jestli chcete k lepší kondici a náladě přispět také změnou svého jídelníčku, zkuste se v našem článku inspirovat tím, na co si dát pozor. Jak zůstat i v tomto počasí celkově fit, se dočtete v našem článku zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve