Křepelčí vejce jsou malá, ale doslova nabitá zdravím. Pomáhají dospělým i dětem

 Zdraví 
03. února 2019 09:54 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Křepelčí vejce jsou pro člověka velmi zdravá Depositphotos
Alergici, děti s oslabenou imunitou, cukrovkáři, lidé trpící migrénou i muži, které trápí impotence. Ti všichni by si měli pravidelně dopřávat křepelčí vejce. Ta jsou totiž doslova nabitá vitaminy, minerály a dalšími látkami, které mají schopnost se všemi těmito problémy zatočit.

Se slepičími se ta křepelčí vejce nedají vůbec srovnat. Jsou sice 5x menší, ale přesto obsahují 2,5x více vitaminu A, 2,8x více vitaminu B1 a 2,2x víc vitaminu B2. Křepelčí vajíčka pomáhají proti alergiím, problémům s krevním oběhem a dalším civilizačním chorobám. Oproti slepičím konkurentkám obsahují 5x více fosforu, draslíku a železa. Není divu, že si na křepelčích vajíčkách pochutnávají i například kosmonauti.

Fosfor pro duševní vývoj

Fosfor, který křepelčí vajíčka obsahují, velmi výrazně prospívá duševnímu vývoji. To ví i v Japonsku, kde každý školák dostává povinně k obědu každý den dvě křepelčí vejce. Fosfor také povzbuzuje potenci u mužů.

Kromě fosforu jsou malá kropenatá vajíčka bohatá i na měď, kobalt, niacin, aminokyseliny, tyrozin (má vliv na zdravou barvu kůže a využívají se i v kosmetice), lecitin (snižuje hladinu cholesterolu v krvi).

Vajíčka obsahují Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny, které příznivě ovlivňují srdeční systém. Navíc jsou i dietní - obsahují 65 joulů a 15,8 kalorií.

Antibakteriální účinky

Pokud často trpíte na nachlazení, roněž byste do svého jídelníčku měli zařadit křepelčí vejce. Je totiž prokázáno, že mají antibakteriální účinky. Zlepšují astma, zamezují bolestem hlavy, upravují krevní tlak. Pravidelná konzumace se doporučuje i lidem s oslabenou imunitou a těhotným ženám. Těhotné ženy by neměly zapomínat ani na kyselinu listovou, jak jsme psali zde.

Křepelčí vejce navíc nezpůsobují žádné alergické reakce. Naopak produkují ovomukoidový extrakt, využívaný k léčbě alergie. Vajíčka umí také pomoci lidem, kteří trpí na anemii (chudokrevnost), záněty žaludku či je často trápí bolesti hlavy.

Léčba syrovými vejci

V Rusku, Americe i Japonsku užívají k léčebným účelům syrová křepelčí vejce. Kúra 60 vajec zlepšuje krevní obraz a snižuje cholesterol. 120 vajec upravuje vysoký krevní tlak, odstraňuje problémy s trávením a žaludeční vředy, 240 vajec pomáhá při cukrovce, astmatu, migrénách, alergiích, impotenci a také omlazuje pokožku. 1 080 vajec pak napomáhá léčbě nádoru mozku a konečníku.

Skořápky je škoda vyhazovat

Křepelčí vajíčka jsou zdraví prospěšná úplně celá, a to včetně skořápky. Ta obsahuje vápník, měď, mangan, železo, síru, zinek, křemík, fluorid. Když je jemně nadrtíte, můžete je přidat do vařených jídel. Jde zkrátka o superpotravinu, jejíž pozitivní zdravotní účinky jsou opravdu obrovské.

Konzumace a příprava vajíček

Křepelčí vajíčka se používají v kuchyni podobně jako ta slepičí. Protože jsou malá, vaří se kratší dobu. Vajíčka vložte do studené vody a když vodu přivedete k varu, vařte je 1 minutu, pak vypněte zdroj tepla a nechte dojít. Pokud chcete vajíčka naměkko, nechte ještě dojít 6 minut, na hniličku 7 minut a vajíčko natvrdo vyndejte po 10 minutách.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve