Změkly vám doma chipsy? Poradíme, jak je mít křupavé během 15 sekund

 Ostatní 
14. dubna 2019 12:38 / Gabriela Simenonová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Nejsou příliš zdravé, ale občasné zobnutí nám neuškodí Shutterstock
Na bramborových lupínkách si občas smlsneme všichni. Jsou křupavé, chutné, s různou příchutí, a i když nejsou příliš zdravé, občasné zhřešení zase tolik našemu tělu nezaškodí.

Z psychologického hlediska je dokonce chroupání lupínků celkem uklidňující - je nám totiž příjemné.

Chipsy nemusíte vůbec kupovat, ale můžete si je vyrobit sami doma. V tomto případě máte několik možností, jak si domácí chipsy vyrobit. Buď vsadíte na klasickou verzi, a tedy smažení tenkých bramborových plátků v oleji nebo na másle, nebo je můžete vložit do trouby jemně pokapané olejem, popřípadě si je můžete udělat i v mikrovlnce. V tomto případě to má však nevýhodu. Na talíř vám vejde jen malé množství bramborových plátků. 

Změklé chipsy nemusíte rozhodně vyhazovat

Ano, otevřeme si sáček k filmu, ale ne vždy ho dokážeme zkonzumovat celý. Co však s bramborovými lupínky, které ztratily svou křupavost? Vyhodit rozměklé chipsy do koše? Možná to děláte, vždyť co už s nimi. Ode dneška je ale vyhazovat nebudete. Poradíme vám velmi jednoduchý trik, jak jim vrátíte zpět jejich křehkost a křupavost.

Stačí 15 sekund

Jednoduše je vložte do mikrovlnky a chipsy opět získají ztracenou křupavost. Chipsy nasypte do misky a přikryjte papírovou utěrkou. Vložte je na 15 sekund na nejvyšší výkon do mikrovlnky a je hotovo.

Popřípadě druhou alternativou je zabalit chipsy do bavlněné utěrky a takto je vložit do mikrovlnky na 15 sekund. V obou případech však změklé chipsy budou opět křupavé a vy si na nich budete moci znovu pochutnat. Už žádné plýtvání a vyhazování chipsů do koše. Chcete mlsat zdravě? Vyrobte si doma banánové chipsy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve