Jak poznat pohlaví miminka i bez lékařů, věděly už naše prababičky

 Děti 
10. června 2020 13:19 / Mirka Malá
  16
📷
5 fotografií v galerii
Některé babské rady fungují dodnes Pixabay
Jsou to sice jen takové babské rady, ale co si budeme povídat. Naše prababičky a prapraprababičky žily v době, kdy žádné moderní technologie neexistovaly, a tak si musely poradit jinak. Proto se také jejich zkušenosti přenášejí z generace na generaci. Ony totiž dobře věděly...

Naše prabáby zkrátka dokázaly vypozorovat skoro všechno, včetně pohlaví miminka, které žena nosila v sobě. Tehdy totiž nemohly na rozdíl od dnešní doby ve 20. týdnu přijít k lékaři, který by jim díky ultrazvuku prozradil, zda se narodí holčička, nebo chlapeček. A tak to naše prabáby dokázaly vypozorovat samy.

Jak tedy poznáte pohlaví miminka dřív, než vám jej prozradí lékař?

Naše prababičky na to měly hned několik desetiletími prověřených pomůcek. Například když žena v prvním a druhém trimestru trpěla ranními nevolnostmi, nebo dokonce nevolnostmi přes celý den, zcela určitě pod srdcem nosily holčičku. Naopak ženy, které v těhotenství netrpěly žádnými obtížemi, čekaly chlapečka.

Dalším poměrně známým poznávacím znamením podle našich prababiček je stav kůže, vlasů a popřípadě také zubů. Když se ženě vlasy mastí, má mastnou pleť a žloutnou jí zuby, zcela jistě se jí narodí holčička, protože svojí mamince bere krásu pro sebe.

To platí i pro postavu a tvar bříška maminky. Holčičky podle starých rad berou maminkám i postavu. To znamená, že těhotné ženy víc přiberou, jejich postava se rozšiřuje skoro všude a bříško je kulaté, zatímco u chlapců spíše špičaté.

Pohlaví miminka napoví i chutě

Naše prabáby ale měly daleko více vysledovaných ukazatelů, podle kterých dokázaly určit pohlaví miminka. A patří k nim i chutě, které jsou v těhotenství obvykle hodně divoké.

Prabáby si v tom ale dokázaly udělat pořádek, a tak věděly, že pokud si maminka v těhotenství více pochutná na sladkém a mléčných produktech, bude mít holčičku. Naopak maminky, které v těhotenství spořádají kila masa a uzenin, čekají chlapečka.

Vyzkoušet si staré babské fígle mohou ostatně všechny těhotné ženy. Zkuste určit pohlaví svého miminka podle zkušeností našich prababiček a pak výsledek porovnejte s tím, co vám z ultrazvuku prozradí váš lékař. Dále čtěte: Nejhorší věci, kterých se ženy v mateřství neustále dopouštějí.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47