Zablokovaná krční páteř může způsobit vážné problémy

 Zdraví 
18. prosince 2018 13:51 / Bronislava Silná
  2
📷
4 fotografie v galerii
V horším případě vše končí operací Pixabay
Často vám někdo řekne, že má problémy s krční páteří. Věděli jste ale, že s krční páteří mohou být spojeny naprosto nečekané příznaky? Máme pro vás zajímavé informace.

Problémy s krční páteří mají mnohem pestřejší škálu projevů než jen bolest v oblasti krku. Někdy dokonce pacient ani neví, že má potíže s páteří a zbytečně se obává zákeřných nemocí. Pokusíme se přinést výčet některých běžných projevů zablokované krční páteře.

Bolest hlavy

Nemocný si nestěžuje na bolest krku, ale spíš na migrénu. Z ničeho nic se objeví prudká bolest, která může být spojena právě i s dalšími projevy migrény, jako je zvracení, závratě, pískání v uších a další nepříjemné věci. Pohyb hlavou je vnímán jako obtížný a nepříjemný. Obyčejně pomohou léky a rehabilitace.

Brnění rukou

Protože páteří prochází mícha, která je zodpovědná za šíření nervových vzruchů, je jasné, že každý problém s obalem tohoto „nervového kabelu“ může mít obrovský dopad do fungování našeho těla. Proto se někdy objevuje mravenčení v prstech, bolest loktů, ramenou, ztráta síly, neschopnost ruku pořádně ovládat.

Omdlévání

Krční páteř může způsobovat i velmi nebezpečné příznaky. Člověk může totiž v důsledku problémů s páteří zničehonic omdlít. To je samozřejmě velmi nebezpečné při jakémkoli pohybu nebo při ovládání strojů či řízení auta. Obvykle tomu předchází krátký úsek, kdy se člověku udělá špatně od žaludku. Pokud máte tyto zkušenosti, snažte se okamžitě při objevení příznaků někam posadit. Víte-li o sobě, že se vám něco podobného stává, neměli byste rozhodně řídit automobil a ovládat stroje.

Rehabilitace

Nenechávejte problémy přerůst, ale objednejte se k lékaři a určitě podstupte nejen vyšetření, ale také rehabilitaci. Někdy se podaří potíže eliminovat rychle. Jindy je třeba větší trpělivosti. Při komplikovanějších případech může pomoci i operace. Někdy je vhodná delší rehabilitace v lázních. Průběžně si ale můžete pomáhat i při práci. Nechte se inspirovat třeba zajímavým článkem, kde se dozvíte, jak cvičit na kancelářské židli.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47