Ombré, balayage či sunkissed jsou trendem v barvení vlasů. Vyberte si vhodnou metodu pro vás

 Krása 
23. ledna 2021 11:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
I barvené vlasy mohou působit přirozeně Depositphotos
Trendem v barvení vlasů jsou metody, které zvýrazní vaši přirozenou barvu vlasů. Ať už jde o ombré, balayage či sunkissed. Jejich obrovskou výhodou je, že sluší každé ženě. Vlasy krásně oživí, přirozeně zesvětlí a jemné barevné odlesky je rozzáří.

Přesto, že mají techniky ombré, balayage a sunkissed hodně společného, existuje mezi nimi rozdíl. Než se pro některou z metod barvení vlasů rozhodnete, měly byste vědět, čeho s kterou technikou lze dosáhnout. Výrazným pruhům melíru, tvrdým přechodům a odhaleným konečkům už dávno odzvonilo. Dnes je v módě přirozený barevný výsledek.

Balayage

Technika balayage zaručuje neuvěřitelně přirozený barevný výsledek a žádné viditelně odrostlé kořínky. Je šetrná k vlasům a výsledek vypadá naprosto přirozeně. Málokdo pozná, že jsou vaše vlasy obarvené. Na rozdíl od ombré není u balayage patrný přechod mezi barvami a výsledek je zcela jedinečný.

Umístění, délka, šířka a intenzita barevných pramínků se odvíjí od tvaru vašeho obličeje, střihu i délky vlasů. Kadeřník finální výsledek tvoří podle svého uvážení a metodou balayage nikdy nevzniknou dva stejné účesy.

Název této barvicí techniky pochází z francouzského slova „balayer“ neboli „zametat“. Při balayage totiž vlasy obrazně řečeno zametáte štětcem. Velkou výhodou je, že nemusíte dobarvovat odrosty, které se v jemném barevném řešení snadno ztratí. Technika dodá vlasům objem, přirozeně zesvětlí i velmi tmavé vlasy a vhodným nanesením barvy na partie okolo vaší tváře dokonce pomůže vymodelovat optimální tvar obličeje. Balayage je i skvělou volbou pro ty z vás, které chtějí přejít na jinou barvu vlasů.

Technika balayage je vhodná pro blond, zrzavé i hnědé vlasy. Barva se navíc nenanáší ke kořínkům, takže není třeba ji tak často obnovovat. Technika je ideální pro ženy, které mají rády nekomplikovaný, přirozený styl.

Ombré

Pro ombré jsou typické tmavé kořínky a světlé konečky. Patří mezi nejoblíbenější barvicí techniky už několik let. Svůj původ má ve Francii a v podstatě se jedná o zesvětlené konce vlasů. Tmavší vlasy u kořínků postupně přecházejí ke světlým konečkům. Na rozdíl od balayage nepracuje technika ombré s jednotlivými pramínky, ale vlasy se při ní rozdělí na dvě poloviny. Barva se pak postupně zesvětluje od tmavých kořínků až k světlým konečkům. Přechod mezi barvami může být tvrdý a na první pohled patrný, nebo naopak jemný a plynulý. Ve výsledku je však barva vlasů zhruba ve dvou třetinách jejich délky oddělená.

Aby se ale ombré povedlo, je třeba, aby ladilo k vaší podkladové barvě. Je tedy lepší barvení touto technikou nechat na profesionálech.

Metoda ombré je vhodná především pro brunetky, které chtějí vlasy přirozeně zesvětlit. Zkombinovat však můžete jakékoliv odstíny barev. Odvážnější dámy mohou vyzkoušet sexy červené ombré, famózní duhové i extravagantní modré.

Sunkissed

Zcela přirozeného barevného výsledku docílíte i metodou sunkissed. Na vašich vlasech vykouzlí efekt, jako byste se právě vrátila z pořádně slunečné dovolené. Základem techniky jsou velmi jemné proužky, které jsou jen o pár tónů světlejší, než je vaše přirozená barva vlasů. A poměr mezi světlými a tmavšími proužky je většinou stejný.

Výsledkem jsou vlasy, které vypadají jako přirozeně vyšisované od sluníčka. A to i přesto, že jste se naposledy na pláži vyhřívala před dlouhými měsíci. O metodě obráceného mytí, která vás zbaví zplihlých vlasů, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve